DSÖ: Türkiye’de Salgının Hızla Yayılmasından Endişeliyiz

DSÖ: Türkiye’de Salgının Hızla Yayılmasından Endişeliyiz

ABONE OL
13:22 - 09/04/2020 13:22
DSÖ: Türkiye’de Salgının Hızla Yayılmasından Endişeliyiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Türkiye’de vaka sayılarındaki hızlı artışın kaygı verici olduğunu açıkladı. Kurumun Avrupa Ofisi Direktörü Hans Kluge ayrıca salgının Avrupa’daki etkisinin tüm dünyadaki vaka ve can kayıplarının toplamının yarısını oluşturduğuna da dikkat çekti.

DSÖ’nün Avrupa Ofisi’nin resmi Twitter hesabından 8 Nisan Çarşamba günü yapılan açıklamalara göre ofisin direktörü Hans Kluge, Türkiye’de özellikle geçen hafta kaydedilen yeni vaka sayısı ve can kayıplarıyla ilgili olarak, “Son bir hafta içinde Türkiye’de virüsün yayılmasında büyük bir artış görmüş olmaktan endişeliyiz” dedi ve Türkiye’deki vakaların yüzde 60’ının İstanbul’da olduğunu vurguladı.

Kluge, telekonferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında ayrıca İsrail, Ukrayna, Belçika ve Norveç’te de salgının büyümeye devam ettiğini, İsveç’te de vaka sayısında dikkat çekici bir artış görüldüğünü söyledi.

Dünya genelindeki Corona virüsü vaka ve ölümlerinin yaklaşık yarısının Avrupa’da olduğunun altını çizen Kluge, “Avrupa’da yeni vaka sayıları artmaya devam ediyor. Bu sabah itibarıyla laboratuvarlarda teyit edilen toplam vaka sayısı 678 bin 236’e ulaştı. Buna, hayatını kaybeden 52 bin 824 kişi de dahil. Bu veriler, 7 bölgedeki 53 ülkeyi kapsıyor” dedi.

Küresel çapta Corona salgınından en fazla etkilenen ilk on ülkeden yedisinin Avrupa’da olduğunu söyleyen DSÖ Avrupa Ofisi Direktörü Hans Kluge, “Amerika’dan sonra İspanya, İtalya, Almanya, Fransa var ve daha sonra da Çin, İran, İngiltere, Türkiye ve İsviçre” şeklinde konuştu.

 

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.