DSÖ: ‘Korona sayılarındaki artış durdu!’

DSÖ: ‘Korona sayılarındaki artış durdu!’

ABONE OL
15:15 - 26/08/2021 15:15
DSÖ: ‘Korona sayılarındaki artış durdu!’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

DSÖ tarafından açıklanan yeni bilgilere göre dünyadaki korona vakası sayılarının artışı durdu.

SDA haber ajansı tarafından paylaşılan habere göre geçen hafta tüm dünyadan toplam 4.5 milyon yeni vaka bildirildi. Bu sayı, bir önceki haftadaki sayılardan düşük bir sayı. Koronadan dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı ise sözkonusu haftalarda 68 bini bularak aynı kaldı.

DSÖ tarafından verilen bilgilere göre durum farklı kıtalarda farklı bir seyir göstermekte. Sayılar Avrupa´da yüzde 11 ve Amerika kıtasında da yüzde 10 artış gösterdiği halde dünyanın diğer bölgelerinde düşüş kaydedildi.

Dünya Sağlık Örgütü´nün verdiği bilgilere göre bu yıl tüm dünyada iki korona dalgası oldu. İlkinin doruk noktası Nisan ayın, ikincisinin doruk noktası ile Ağustos ayında olmuş.

Pandeminin 2020 yılındaki başlangıcından bu yana bildirilen en yüksek bulaşma sayısı 19 Nisan 2021 tarihinde 5.7 milyon yeni vaka ile bildirildi. Korona virüsünden dolayı en çok kişinin hayatını kaybettiği hafta, bu Ocak ayının ortasında meydana geldi. O haftada dünyada toplam 101 bin kişi hayatını pandemiden dolayı yırtmıştı.

DSÖ verilerine göre pandeminin başladığı günden bu yana tüm dünyada 211 milyon vaka ve bundan dolayı da 4.4 milyon ölüm yaşandı. (Tourexpi) Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.