Dr. Berger Ahlen‘ de tekrar aday olacak

Dr. Berger Ahlen‘ de tekrar aday olacak

ABONE OL
17:16 - 15/11/2019 17:16
Dr. Berger Ahlen‘ de tekrar aday olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiyeli Göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Almanya’nın eski madenci kenti Ahlen ‘in şu anki Belediye Başkanı   Dr. Alexander Berger ikinci kez Belediye Başkanlığına adaylığını bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

13 Eylül 2020 de Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinde yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar bağımsız aday olarak yarışacak olan Berger bu defa da Hristiyan Demokratlar (CDU) ve Hür demokratların (FDP) desteğini almış durumda. Dr. Berger yeniden seçilirse Ahlen’ i hem vatandaşlar hemde yatırımcılar için Münster bölgesinin en cazip, beğenilen şehirleri yapma çabasına dahada yoğun biçimde devam edeceğini söyledi.

Berger ‘’ Son beş yıl içinde çok şeyi yoluna koyduk onları tamamlamamız gerekiyor. Doğduğum şehre vatandaşlarında katkısıyla düzenli biçimde yaratıcı bir ruh ve kararlılıkla hizmet etmek, onu güzelleştirmek istiyorum. dedi.

Yatırımcılar için çekim merkezi kalmak lazım

Dr. Alexander Berger’ e göre yerel politik önümüzdeki yıllarda şehirlerde çevre ve doğanın dengesini bozmadan, onu koruyarak, ekonomik gelişim arasında denge kurarak akıllı politikalarla yönetilmelidir. Yeni yatırımlarla, gelirlerle alt yapımızı yenileyebilir, yeni Belediye binası yapabilir, toplu taşımacılığı geliştirebilir, bisiklet yollarını çoğaltabilir, yeni araç park yerleri, iklimi bozmayan enerji sistemini kurabilir, yeni yerleşim ve sanayi bölgelerine kavuşabiliriz’’ dedi.

Yaptığı basın açıklamasında 2015’te seçildiğinde 2020 bütçesine borçsuz girmek istediğini söyleyen ‘’Berger bu seçim sözünü gerçekleştirmek üzereyiz. Bu nedenle yeni şehir Parkları, dinlenme yerleri, küçük futbol sahaları yapılacağını, okulların restore edileceğini, dijitalleştirileceğini ve Blomberg, Hundhausen gibi eski sanayi artığı fabrika barakalarının yerlerinede yeni binaların dikilmesini arzu ediyorum ‘’ vurgusunu yaptı.

Adaylık Basın açıklamasının sonunda Alexander Berger, Şehirde sosyal yardım alanların sayısında düşüş olduğunu, 111 farklı ulustan insanın Ahlen’ de barış içinde birlikte yaşadığını, şehirdeki mülteci yerleşimini iyi yönettiklerini onların iskanını başarıyla sonuçlandırdıklarını, yeni sosyal ve eğitim politikalarıyla geleceğe umutla bakılmasını vurguladı.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Ahlen

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.