DOST ACI SÖYLER: CHP YURTDIŞI BAŞARISIZ

DOST ACI SÖYLER: CHP YURTDIŞI BAŞARISIZ

ABONE OL
12:58 - 10/06/2021 12:58
DOST ACI SÖYLER: CHP YURTDIŞI BAŞARISIZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da sosyal demokratlar, yurtseverler, solcular, CHP’liler, CHP’nin yurtdışı örgütlenmesini tartışmaya devam ediyor. Gerek Alman siyasi partilerde aktif çalışan ve gerekse Almanya’da çeşitli sivil toplum kuruluşlarında emek vermiş kanaat önderlerinin önerilerini, fikirlerini sansürsüz bir şekilde yayınlamaya devam ediyoruz.

Almanya’da yaklaşık 1 buçuk milyon Türk vatandaşının oy kullanma hakkı var. CHP, bu oy potansiyelini görmüyor mu? Büyük umutlarla kurulan CHP Yurtdışı Örgütlenmesi sürecinde neler yaşanıyor. Gazetemiz CHP dosyasını açarak, CHP’nin Yurtdışı Örgütlenmesinin önündeki engelleri tartışmaya açtı. Yurtdışında CHP neden 3.parti ve CHP’li seçmen neden istenilen düzeyde sandığa gitmiyor? Olası bir erken seçimde CHP’nin başarısı ne olur?

Münih kentinde yaşayan ve DTF’nin Genel Başkanı Cihan Sendan, konuşmasına „Dost acılar söyler “diye başladı. Genel durumu değerlendiren Sendan, artık kavgadan bıktıklarını dile getirerek, sorularımızı şu şekilde yanıtladı:

İSTİSNALAR KAİDEYİ BOZMAZ

„Dost acı söyler, fikrim sorulduğu için bu konuya müdahil oldum, niyetim çok bilmişlik değil, herkesin emeğine de saygı duyuyorum, onursal emek vermek her babayiğidin harcı değil, tüm emekçilere selam olsun, dost acı söyler ifadesi yerimi belirlemem için yeterlidir umarım.

CHP Genel Merkezi ve Türkiye ‘deki tüm teşkilatları tam demokratik miydi de yurtdışı örgütleri harika olsun? İstisnalar kaideyi bozmaz ifadesini de eklemeliyim tabii ki. Kumaş aynı kumaş, yeniden elbise diksen ne olur ki, içindeki zihniyet aynı, peki ne değişecek? Bu durumda CHP yurtdışı temsilciliklerinin yeniden yapılanmasının ne getirisi olabilir ki?

CHP’NİN İDEOLOJİK KONUMU

AKP ‘ye liyakatsiz diye atıfta bulunan CHP’liler, ki haklılar, fakat kendileri liyakata ne kadar itina etmekteler? Milyonlarca Euro devlet desteği aldığı halde AKP ‘nin yurtdışı teşkilatları ne kadar başarılı olmuş ki CHP teşkilatlarının hangi fazlalarıyla onlardan daha fazla başarılı olacaklar? Halk aynı halk değil mi, AKP ‘liler Mars’tan da CHP’liler Venüs’ten mi? Ayrıca merkezden yönetimle ve müdahalelerle başarı gelir mi? CHP ‘de hemen hemen tüm Türkiye halkında olduğu gibi taraftarlık, etnik ayırımcılık, bölgecilik yok mu? Birbirleri arasında düşmanlık, hasımlık, çekememezlik, rakiplik yok mu? CHP ‘nin temel programı kuruluşundan bu yana belli, peki CHP ‘liler bu programın neresinde? Atatürk, bayrak, yeşil vatan, mavi vatan, laik ve sosyal devlet, dil ve etik değerler CHP’nin temel ideolojisiyken, şimdiki CHP’nin eylemleri ve üyelerinin büyük bir bölümü bu ideolojinin tam neresinde? Bunlar öncelikle hem genel merkez hem de yurtdışı temsilcileri tarafından acilen cevap bulması ve eylemleriyle de kanıtlaması gereken hassas konulardır bence. Yeniden yapılanırken, CHP’nin yurtdışı örgütlerinin öncelikle kritiklere açık olması gerekmekte.

KAVGADAN BIKTIK

Var oldukları ülkede CHP birliklerinin ne işe yaradığını daha derinleştirmeleri ve bir araya getirerek CHP ‘yi güçlendirmek istedikleri insanlara ne vadettikleri ve vatan millet sakarya vurgularının yanında AKP karşıtlığının haricinde neyi ifade ettikleri önemli. Dökme suyla değirmen dönmüyor, hakiki olamayan kendi gibi olmayan hiçbir şey değerli olamaz. CHP, CHP olursa örgütleri örgüt, geleceği de aydınlık olur, bir de başarı birbirini seven ve sayan, ortak duyguların ve ortak hedeflerin olduğu toplumsal hareketlerle olur. Her şeyden önce aynı yolda yürümek isteyenlerin birbirlerini, yargılarla, kanılarla, sanılarla zedelemeleri değil, bilimle, ilimle, liyakatle, emekle birbirlerini tamamlamaları gerekirken, aralarında asgari müşterek değerleri, sevgi ve saygıyı en temel zemin olarak önemsemelidirler. Türkiye ‘de olduğu gibi Avrupa’da yaşayan Türkiye’ye ve CHP ‘ye gönül vermiş halkımızın siyaset sahnesinde olanların daha itinalı ve liyakatli olmalarını beklememiz hepimizin hakkı. Kavga ve ayrımcılıktan hepimiz bıktık! Tekrarlıyorum; saygının olmadığı yerde sevgi acı verir, sevginin olmadığı yerden ise hiçbir olumlu sonuç çıkmaz! “

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.