Dört Eyalet Okullarda Maske Zorunluluğunu Kaldırıyor

Dört Eyalet Okullarda Maske Zorunluluğunu Kaldırıyor

ABONE OL
14:42 - 08/02/2022 14:42
Dört Eyalet Okullarda Maske Zorunluluğunu Kaldırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerika’da dört farklı eyaletin valisi, okullarda maske takma zorunluluğunun kaldırılacağını açıkladı.

Connecticut, Delaware, New Jersey ve Oregon eyaletlerini kapsayacak yeni uygulamanın, bu ay ve gelecek ay içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

New Jersey Valisi Phil Murphy, kararı “çocuklarımızın normal hayata dönmeleri için büyük bir adım” sözleriyle değerlendirirken New Jersey’de COVID-19 vakaları, geçen haftadan bu yana yüzde 50 azaldı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki de dün yaptığı açıklamada, okullarda maske takılmasını önermeye devam ettiklerini, ancak bunun aksi yönünde karar alan eyaletleri suçlamadıklarını söyledi.

Diğer yandan California eyaletinde, aşılı kişilerin kapalı mekanlarda maske takma zorunluluğu gelecek hafta kaldırılacak. Ancak Amerika’nın en kalabalık eyaleti olan California’da okullarda maske takma zorunluluğu devam edecek.

Öte yandan Amerika’da okullarda maske takma zorunluluğu görüş ayrılıklarına neden oluyor. Bazı okullarda veliler, okul yönetimlerinden maskeyle ilgili uygulamalarını gözden geçirmelerini talep ediyor.

Amerika’daki 47 eyalette COVID-19 vakaları son iki haftadır düşerken, hastanede tedavi görevlerin sayısı da geçen ayın ortasından bu yana yüzde 24 oranında azaldı.

VOA tarafından geçilen Dört Eyalet Okullarda Maske Zorunluluğunu Kaldırıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Dört Eyalet Okullarda Maske Zorunluluğunu Kaldırıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Dört Eyalet Okullarda Maske Zorunluluğunu Kaldırıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.