Dört asırlık dünyaca ünlü Nürnberg Noel Pazarı açıldı

Dört asırlık dünyaca ünlü Nürnberg Noel Pazarı açıldı

ABONE OL
15:47 - 30/11/2019 15:47
Dört asırlık dünyaca ünlü Nürnberg Noel Pazarı açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünyaca Ünlü Nürnberg Noel Pazarı Halka açıldı. Kardeş şehir Antalya stanttı büyük ilgi gördü.

Daha önce Antalya’da tatil yapan Almanlar, elma çayına büyük rağbet gösterdi.

Dört asırlık dünyaca ünlü Nürnberg Noel Pazarı görkemli bir törenleaçıldı. 24 Aralık tarihine kadar sürecek pazarda, kardeş şehir Antalya standı başköşede yer aldı. Açılışta misafirlere lokum, baklava ve elma çayı ikramında bulunuldu. Daha önce Antalya ve yöresinde tatil yapan Almanlar, elma çayına yoğun ilgi gösterdi.

 ANTALYA STANTINA BÜYÜK İLGİ

Nürnberg Belediyesi Uluslararası İlişkileri’nin koordinesiyle Antalya-Nürnberg Kardeş Şehir Derneği İN-SAN tarafından organize edilen Antalya standının açılışına, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz , Nürnberg  Belediyesi Uluslararası İlişkiler Müdürü Dr. Norbert Schürgers, SPD Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkan adayı Thorsten Brehm, Nürnberg Belediye Meclis üyesi Aynur Kır, Nürnberg Türk Toplumu Başkanı (TGMN ) Başkanı Bülent Bayraktar, Avrupa Metropol Bölgesi Nürnberg Türk-Alman İşadamları Derneği ( TİAD ) başkanı Emre Hızlı ,Corendon Havayolları Finans Müdürü Olcay Türker ,Türk Eğitim ve Kültür Derneği (TEK-DER) Başkanı Rıza Seven ile çok sayıda davetli hazır bulundu.


20 YILDIR KATILIYORLAR

İN-SAN Derneği Başkanı Rıza Özlek, „Buraya yakışır bir stant oluşturduk. Klasik keramik, salep (bu pazarda ilk), Meyan kökü ve elma çayı getirdik. Burada ayrıca Türk lokumları, incir gibi, kaysı gibi, kuru meyveler, baklava gibi tatlılarımızı sunuyoruz. Türkiye’yi ve dolayısıyla Antalya’yı tanıtmaya çalışıyoruz. Amacımız bu“ dedi.

ANTALYA’NIN TANITILMASINDA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Noel pazarının Nürnberg’in önemli bir markası olduğunu, Antalya standı ile gerek kültürel gerekse turistik uluslararası tanıtma yapıldığını vurguladı. Başkonsolos Deniz, „Her yıl iki buçuk milyon kişinin gezdiği Noel Pazarı, Antalya’nın tanıtılmasında büyük katkı sağlıyor. Hem ürünlerimizi hem de değerlerimizi Nürnberg ve Bavyera halkına tanıtmak için güzel bir gayret sarf ediyorlar. Bizimde burada yaptığımız çalışmalara kültürel boyutunda önemli bir katkı sağladıklarını görüyorum. Tüm katılımcılara, emeği geçenlere teşekkür ediyorum “dedi.

DİYALOG KURUN

Antalya Standının açılışına katılan SPD Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkan adayı Thorsten Brehm de „ Nürnberg-Antalya ilişkileri ve Almanya’da yaşamakta olan Türk toplumu ile Alman toplum arasındaki kardeş ve dostluğa vurgu yaparak, „Ziyaretçileri sadece alış-veriş yapmaya değil kendi aralarında da diyalog kurmaya davet ediyorum “diye konuştu.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.