Doha’dan İrlanda’ya giden Katar Havayolları uçağı Türkiye üzerinde türbülansa girdi: 12 yaralı

Doha’dan İrlanda’ya giden Katar Havayolları uçağı Türkiye üzerinde türbülansa girdi: 12 yaralı

ABONE OL
00:31 - 27/05/2024 00:31
Doha’dan İrlanda’ya giden Katar Havayolları uçağı Türkiye üzerinde türbülansa girdi: 12 yaralı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Katar’ın başkenti Doha’dan İrlanda’ya giden Katar Havayolları’na ait bir uçakta meydana gelen türbülans sırasında 12 kişi yaralandı. Dublin Havaalanı’ndan yapılan açıklamada, uçağın güvenli bir şekilde ve planlandığı gibi indiği belirtildi.

Açıklamada, Boeing 787 Dreamliner tipi QR017 sefer sayılı uçağın Dublin saatiyle 13.00’dan kısa bir süre önce havaalanına iniş yaptığı bildirildi.

Açıklamada, inişin ardından uçağı acil durum yetkilileri, havaalanı polisi, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin karşıladığı kaydedildi.

Uçağın Türkiye üzerindeyken türbülansa girdiği, 6’sı yolcu 6’sı mürettebat üyesi toplam 12 kişinin yaralandığının rapor edildiği belirtildi.

İrlandalı yayın kuruluşu RTE, havalimanına gelen yolcuların anlattıklarına dayanarak, olayın 20 saniyeden kısa sürdüğünü ve yiyecek-içecek servisi sırasında meydana geldiğini bildirdi.

Katar Havayolları da yaptığı açıklamada, uçuş sırasında “az sayıda” yolcu ve mürettebatın hafif yaralandığını ve bu kişilere tıbbi yardım sağlandığını kaydetti.

Şirket, türbülans hakkında doğrudan bir yorum yapmadı, konunun bir iç soruşturmaya tabi olduğunu belirtti.

Beş gün önce de Singapur Havayolları’nın Londra’dan Singapur’a giden bir uçağı şiddetli türbülans nedeniyle Bangkok’a inmek zorunda kalmıştı. Olayda 73 yaşındaki bir İngiliz hayatını kaybederken, 20 kişi de yoğun bakıma alınmıştı.

ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu 2021 yılında yaptığı bir araştırmada, havayolu kazaları arasında en yaygın türün türbülansla ilgili olanlar olduğunu belirtmişti.

Araştırmada, türbülansların, 2009’dan 2018’e kadarki dönemde bildirilen havayolu kazalarının üçte birinden fazlasını oluşturduğu bilgisi paylaşılmıştı. Bunların çoğunun bir veya daha fazla ciddi yaralanmayla sonuçlandığı, ancak uçaklarda hasar oluşmadığı tespit edilmişti.

VOA tarafından geçilen Doha’dan İrlanda’ya giden Katar Havayolları uçağı Türkiye üzerinde türbülansa girdi: 12 yaralı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Doha’dan İrlanda’ya giden Katar Havayolları uçağı Türkiye üzerinde türbülansa girdi: 12 yaralı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Doha’dan İrlanda’ya giden Katar Havayolları uçağı Türkiye üzerinde türbülansa girdi: 12 yaralı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.