Doğu Akdeniz İçin 3+1 Toplantısı

Doğu Akdeniz İçin 3+1 Toplantısı

ABONE OL
21:20 - 09/05/2022 21:20
Doğu Akdeniz İçin 3+1 Toplantısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD ile Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan ve İsrail Dışişleri Bakanları, sanal bir toplantıda biraraya geldi.

Toplantıdan sonra yapılan ortak açıklamada, Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan ve İsrail ile Amerika Dışişleri Bakanları’nın toplantıda Doğu Akdeniz’de barış, istikrar ve refahın teşvik edilmesine yönelik ortak taahhütlerini yineledikleri bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamada, “Avrupa, Amerika ve tüm dünya için kritik olan bu süreçte Dışişleri Bakanları, 3+1 formatına olan bağlılıklarını yineledi ve bölgedeki dirençliliğe, enerji güvenliğine ve birbirine bağlılığa katkıda bulunmak amacıyla enerji, ekonomi, iklim değişikliğiyle mücadele, acil durum hazırlıklılığı ve terörle mücadelede işbirliğini yoğunlaştırmaya karar verdi” denildi.

Açıklamada, Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan ve İsrail ile Amerika’nın oluşturduğu 3+1 formatının, Doğu Akdeniz bölgesinde işbirliğini teşvik eden Negev Zirvesi gibi girişimleri de desteklediği belirtildi.

Sanal toplantıya katılan dışişleri bakanları, 5 Mayıs’ta Elad’daki terör saldırısını ve İsrailliler’e yönelik diğer şiddet içerikli terör eylemlerini kınadı. Dışişleri bakanları, önümüzdeki yıl için somut olarak atılacak adımları belirlemek ve 2022 yılı sonundan önce yapılacak bir sonraki toplantının zeminini hazırlamak amacıyla bir yol haritası oluşturmaya karar verdi.

VOA tarafından geçilen Doğu Akdeniz İçin 3+1 Toplantısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Doğu Akdeniz İçin 3+1 Toplantısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Doğu Akdeniz İçin 3+1 Toplantısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.