Diyarbakır’daki aday tanıtımında AK Partili Ensarioğlu’ndan Kürt siyaseti ve PKK’ya sert eleştiriler

Diyarbakır’daki aday tanıtımında AK Partili Ensarioğlu’ndan Kürt siyaseti ve PKK’ya sert eleştiriler

ABONE OL
23:06 - 22/01/2024 23:06
Diyarbakır’daki aday tanıtımında AK Partili Ensarioğlu’ndan Kürt siyaseti ve PKK’ya sert eleştiriler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Diyarbakır’da belediye başkan adaylarını açıklayan partiler arasına AK Parti de katıldı. Büyükşehir belediyesi ve bazı ilçe belediyeleri için aday gösterilen isimler Diyarbakır’da düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı.

Toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden ve diğer adaylarla birlikte AK Partili milletvekilleri ve bazı yöneticiler de katıldı.

Toplantıda söz alan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun hedefinde Kürt siyaseti ve PKK vardı. Bölgenin 40 yıldır huzurlu bir seçim görmediğini savunan Ensarioğlu, AK Parti’nin bölgeye huzur getirdiğini söyledi.

Kürt sorunun AK Parti döneminde çözüldüğünü ifade eden Ensarioğlu, “O zaman bir ceberut devleti vardı, AK Parti gelene kadar. Vatandaşını ayıran bir devlet vardı, kimini yok sayan, kiminin inancını, dilini yasaklayan, dinini yasaklayan, kimliğini yasaklayan bir devlet anlayışı vardı. AK Parti’ye kadar. AK Parti geldi bütün bunları bir bir kaldırdı. Dilini de dinini de inancını da kimliğini de her şeyi özgürleştirdi AK Parti” dedi.

AKP’li Ensarioğlu konuşmasında Kürt siuaseti ve PKK’yı hedef aldı.

“Hak etmedikleri bir şerefin üzerine oturdular”

Kürt siyasetinin yıllarca milletin değerlerini sömürerek kentte iktidar devşirdiğini ifade eden Ensarioğlu, korkudan Kürt siyasetine oy verenler olduğunu savundu.

Ensarioğlu, “40 yıl boyunca ‘devlet zulmediyor. Biz sizi kurtaracağız, bize oyun verin’ dediler. Bir taraftan da elinde silahı olan örgüt mensupları da köyleri, sahayı gezerek tehdit de etti. Korkudan da oy veren oldu. Devletin zulmüne kızan oy veren oldu. 40 yıldır istismar ediliyor. Hak etmedikleri bir şerefin üzerine oturdular. Bu millet onlara her şeyi verdi. Bütün belediyeleri verdi, meclis üyeliklerini verdi. Ne yaptılar?” şeklinde konuştu.

“Bu şehri, şehrin göbeğinde, ilçelerinde hendekler kazanlara mı teslim edeceğiz?”

Ensarioğlu konuşmasının devamında, 2015 yılında yaşanan hendek ve barikat çatışmalarını hatırlatarak, “Bu şehri hizmet edecek olanlara mı teslim edeceğiz, tarihi mekanlarında, şehrin göbeğinde, ilçelerinde hendekler kazanlara mı teslim edeceğiz?” diye sordu.

Diyarbakır’ın ihtiyacı olan hizmetleri yaptıklarını belirten Ensarioğlu, “Şu anda artık ne devletin baskısı var ne örgütün korkusu var, hizmet yarışacak, hizmetkarlar yarışacak, partiler yarışacak.
Bunları artık özgürce konuşacağız. Bu millete sırtına basa basa istismar edip haksız siyasi kazanç elde etme dönemi bitti. Artık herkes bunu böyle bilsin” ifadelerini kullandı.

İmar Daire Başkanlığı’ndan belediye başkan adaylığına

Toplantıda konuşan AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halis Bilden de kentin önemli sorunlarında vatandaşlarla birlikte karar vereceklerini belirterek, şehir bütün dinamikleriyle işbirliği içinde olacağını söyledi. Bilden ayrıca, partilileri seçim sürecindeki olası provokasyonlara karşı uyararak, provokasyonlara gelmemelerini kaydetti.

Bilden, 1990’ların başında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde İmar Daire Başkanı olarak görev yapıyordu. Daha sonra Türkiye’nin değişik belediyelerinde çalışan Bilden, Tarım İşletmesi Müdürlüğü (TİGEM), AFAD gibi kurumlarda görev yaptı.

2019 yılındaki yerel seçimlerde AK Parti, o dönem Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Cumali Atilla’yı aday gösterdi. AK Parti oyların yüzde 30,99’unu aldı. Seçimi HDP’nin adayı Selçuk Mızraklı yüzde 62,93 oranında oy alarak kazandı.

VOA tarafından geçilen Diyarbakır’daki aday tanıtımında AK Partili Ensarioğlu’ndan Kürt siyaseti ve PKK’ya sert eleştiriler haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Diyarbakır’daki aday tanıtımında AK Partili Ensarioğlu’ndan Kürt siyaseti ve PKK’ya sert eleştiriler haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Diyarbakır’daki aday tanıtımında AK Partili Ensarioğlu’ndan Kürt siyaseti ve PKK’ya sert eleştiriler haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.