Diyarbakır’da sendika ve sağlık örgütlerinden Gazze’de hastane bombalanmasına tepki

Diyarbakır’da sendika ve sağlık örgütlerinden Gazze’de hastane bombalanmasına tepki

ABONE OL
21:49 - 19/10/2023 21:49
Diyarbakır’da sendika ve sağlık örgütlerinden Gazze’de hastane bombalanmasına tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Diyarbakır’da basın açıklaması yapan sendika ve sağlık örgütlerinin temsilcileri Gazze’de hastane bombalanmasına tepki gösterdi. Açıklamada İsrail’in insani yardımlar için operasyonlarını durdurması çağrısı yapıldı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu üyeleri ve sağlık örgütleri tarafında kurulan ‘Amed Sağlık Platformu’ üyeleri, basın açıklaması için Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi önünde toplandı.

“Savaşa karşı barışı ölüme karşı yaşamı savunacağız” başlıklı açıklamaya katılanlar önce, özelde Gazze’deki hastane bombardımanında ölenler, genelde ise çatışmalarda hayatını kaybedenlerin anısına siyah kurdele taktı.

Ellerinde ‘Barış hemen şimdi’ yazılı pankartla açıklama yapan grup adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Hasan Çıtrak, hem Hamas hem de İsrail’in savaş suçu işlediğini söyledi. İsrail’in insani yardım yapılması için operasyonları durdurması çağrısı yapan Çıtrak, “Benzer savaş suçları ve katliamlara yol verilmemesi ve hesabının sorulması için bu suçu işleyenlerin ve sivillerin ölümüne yol açan benzer saldırıların talimatlarını verenlerin savaş suçları mahkemesinde yargılanmaları için derhal girişimlerde bulunulmalıdır. İsrail devleti hükümeti daha fazla suça bulaşmamak için saldırıları durdurmalı, ateşkes sağlanmalı, insani yardımlara yönelik engellemeler kaldırılmalı, sorunların barış ve diyalog yoluyla çözümü esas alınmalıdır” dedi.

Hastane bombalanmasına tepki

Açıklamanın ardından VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan sendika ve sağlık örgütlerinin temsilcileri, hastane bombalanmasına tepki gösterdi. Savaş hallerinde sağlık kuruluşlarının korunması gerektiğini savunan katılımcılar, barış çağrısı yaptı.

VOA tarafından geçilen Diyarbakır’da sendika ve sağlık örgütlerinden Gazze’de hastane bombalanmasına tepki haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Diyarbakır’da sendika ve sağlık örgütlerinden Gazze’de hastane bombalanmasına tepki haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Diyarbakır’da sendika ve sağlık örgütlerinden Gazze’de hastane bombalanmasına tepki haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.