Diyarbakır’da seçim kavgası: 1 ölü, 12 yaralı

Diyarbakır’da seçim kavgası: 1 ölü, 12 yaralı

ABONE OL
15:55 - 31/03/2024 15:55
Diyarbakır’da seçim kavgası: 1 ölü, 12 yaralı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’ne bağlı Ağaçlıdere Mahallesi’nde oy verme işlemleri sırasında çıkan kavgada 1 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

Silahların da kullanıldığı kavgada, gazetecilerin araçlarına da mermi isabet etti.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İlimiz Merkez Sur İlçesi Aşağıdere Mahallesinde iki grup arasında muhtarlık seçim süreci ile ilgili olarak meydana gelen silahlı kavga olayı neticesinde 12 kişi yaralanmış ve yaralılar Diyarbakır’daki hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Yaralı kişilerden E.Ç. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir” denildi.

Kavganın çıktığı mahallede geniş çaplı güvenlik önlemlerinin alındığının kaydedildiği açıklamada ayrıca, “Olay bölgesinde Kayapınar İlçe J.K.lığından (70) personel, (1)’i helikopter ile olmak üzere JÖH Tb.K.lığından (3) Tim (37 Personel), Diyarbakır’a takviye olarak görevlendirilen Bingöl J.Komd.Tb.K.lığından (4) J.Komd.Timi (58 Personel) müdahale için takviye gönderilmiştir” ayrıntıları yer aldı.

Açıklamada ayrıca tüm taraflara hassasiyetle davranmaları çağrısı yapıldı ve “Mahalli idare seçimlerinin ilimizde huzur ortamı içerisinde gerçekleştirilebilmesi için güvenlik güçlerimizin büyük bir gayret gösterdiği bu süreçte başta muhtar adayları olmak üzere sahada faaliyet gösteren bütün tarafların hassasiyetle hareket etmeleri büyük önem arz etmektedir” denildi.

Kavga, bazı mahallelerde sandık kurulmamasının nedeniyle ilgili anlaşmazlıktan çıktı

Olay, sabah saatlerinde Sur İlçesi’ne bağlı kırsal Ağaçlıdere Mahallesi’nde meydana geldi. Köylülerin VOA Türkçe’ye verdiği bilgiye göre sandık kurulmayan mahallelerde yaşayanlar, oy kullanmak için Ağaçlıdere’ye geldi. Bu sırada iki grup arasında, sandık kurulmamasının nedeni üzerine tartışma başladı. Tartışma kısa sürede taşlı, sopalı ve silahlı kavgaya dönüştü.

Olayın duyulması üzerine güvenlik güçleri ve çok sayıda sağlık ekibi köye gitti. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle güçlükle durdurulan kavgada 1 kişi öldü. Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin VOA Türkçe’ye verdiği bilgiye göre çeşitli yerlerinden yaralanan 12 kişi hastanelerde tedavi altına alındı.

Gazetecilere saldırı

Bu arada olay yerine giden Demirören ve Anadolu Ajansı ekipleri de saldırıya uğradı. Anadolu Ajansı’nın aracına mermi isabet etti. Uzun süre köyde mahsur kalan gazeteciler, jandarma ekipleri tarafından köyden çıkarıldı.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti “acil” başlıklı bir mesaj yayınlayarak, gazetecilerin can güvenliğinin sağlanmasını istedi. Mesajda şu görüşlere yer verildi: “Meslektaşlarımızın şahsında basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hürriyetine yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, yetkilileri göreve davet ediyoruz. Olay yerinden uzaklaşmaya çalışan gazetecilere arkadan kurşun sıkacak kadar vahşileşen saldırganların bir an önce yakalanarak, adalete teslim edilmesini bekliyoruz. Bölgedeki mülki idare amirlerine, güvenlik güçlerine ve askeri personele, sahada çalışan gazetecilerin can güvenliğinin sağlanması için acil çağrıda buluyoruz.”

Halfeti’de de kavga

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde de toplu oy kullanmak isteyen kişiler ile sandık müşahitleri arasında kavga çıktı. 3 kişinin darp edildiği olayın ardından oy verme işlemi bir süre durduruldu.

VOA tarafından geçilen Diyarbakır’da seçim kavgası: 1 ölü, 12 yaralı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Diyarbakır’da seçim kavgası: 1 ölü, 12 yaralı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Diyarbakır’da seçim kavgası: 1 ölü, 12 yaralı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.