Diyarbakır’da Mülteci Operasyonu

Diyarbakır’da Mülteci Operasyonu

ABONE OL
10:36 - 12/11/2019 10:36
Diyarbakır’da Mülteci Operasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

DİYARBAKIR — 

Uzakdoğu ülkelerinden gelerek İstanbul’a gitmeye çalışan 69 kaçak göçmen, Diyarbakır’da jandarma tarafından yakalandı. Sığınmacılar sınır dışı edilmek üzere Diyarbakır İl Göç idaresi Müdürlüğü’ne gönderildi.

Mülteci operasyonu, yol kontrolü yapan jandarma ekiplerinin iki araçtan şüphelenmesi üzerine yapıldı. Pirinçlik Jandarma Karakolu civarında iki minibüsün farlarını söndürerek geldiğini fark eden jandarma ekipleri, bölgeye giderek, araçları durdurmaya çalıştı. Ancak sürücüleri iki aracı da tarlaya sürmeye başladı.

Bunun üzerine araçların peşine düşen jandarma timleri, bir süre sonra araçları durdurmayı başardı. Minibüslerde yapılan aramalarda, 44‘ü Afgan, 14’ü Bangladeş, 9’u Pakistan, 1’i Mynmar ve 1’i Filistin olmak üzere, Türkiye’ye kaçak giriş yapmış 69 kişi yakalandı.

Yapılan araştırmada sığınmacıların İran’dan Türkiye’ye kaçak yollarla girdiği ve Bitlis üzerinden İstanbul’a gitmeye çalıştıkları belirlendi. Sığınmacılardan kişi başı 800 ila bin 200 Dolar para aldığı belirlenen araç sürücüleri, yakalanacaklarını anlayınca kaçtı.

Olayla ilgili valilikten yapılan açıklamada, ”Şüpheli şahısların kaçmış oldukları istikamette yapılan kontrollerde, tarla içerisinde kayalıkların arkasına gizlendiği görülen M.S.A. isimli şahıs yakalanmıştır. Diğer şüphelinin yapılan kontrollerde izine rastlanılmamış, kimlik tespiti ve yakalama çalışmalarına devam edilmektedir. Olayla ilgili olarak, Diyarbakır İl Göç idaresi Müdürlüğü ile koordineli olarak adli ve idari işlemlere başlanılmıştır” denildi.

2 Kasım’da tarihinde de Mardin yolunda yol kontrolü yapan jandarma ekipleri Türkiye’ye kaçak giriş yapmış 20 Afganlı yakalamıştı.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.