Diyarbakır’da HDP Binalarına Baskın

Diyarbakır’da HDP Binalarına Baskın

ABONE OL
13:33 - 22/10/2020 13:33
Diyarbakır’da HDP Binalarına Baskın
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

HDP Diyarbakır il binası ve Yenişehir ilçe binası’na öğle saatlerinde polis tarafından baskın yapıldı. Polis, yöneticileri dışarı çıkararak arama yapmaya başladı.

Öğle saatlerinde parti binalarına giden polis, içeride bulunan herkesi dışarı çıkardı. Binada arama yapmaya başlayan polis, yöneticilerin ve milletvekillerinin içeri girmesine izin vermedi. İl binasının çevresi polis bariyerleriyle kapatılırken polis, aramaların Cumhuriyet Savcılığı’nın kararıyla yapıldığını parti yöneticilerine bildirdi.

Baskınla ilgili VOA Türkçe’nin adliye kaynaklarından aldığı bilgilere göre, Yenişehir İlçe eş başkanları da gözaltına alındı. VOA Türkçe’ye bilgi veren kaynak ”Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nden alınan arama el koyma kararına istinaden, HDP il ve HDP Yenişehir ilçe binalarında arama faaliyetine başlandı. Arama sırasında birçok örgütsel doküman, terör örgütü elebaşının posterleri ve terör örgütü mensupları olan şahısların poster ve afişleri ele geçirildi. Yenişehir’de yapılan aramada, HDP Yenişehir ilçe eş başkanları gözaltına alınmış, telefonlarına el konulmuştur. Her iki yerde de arama devam etmektedir” dedi.

Parti binalarındaki aramalar sürerken, 11 HDP’li milletvekilinin dokunulmazlık dosyaları da TBMM Başkanlığı’na sunuldu. “Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri”, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’na sevk edilen 25 dosyadan 11’i, HDP’lilere ait.

Gelen dosyalar arasında Diyarbakır Milletvekilleri Salihe Aydeniz’le Dersim Dağ’ın 5’er, Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk’le Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in 3’er, Van Milletvekili Muazzez Orhan Işık ve Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun’un 2’şer, Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Batman Milletvekili Feleknas Uca ve Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul’un 1’er dosyası bulunuyor.

VOA tarafından geçilen Diyarbakır’da HDP Binalarına Baskın haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Diyarbakır’da HDP Binalarına Baskın haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Diyarbakır’da HDP Binalarına Baskın haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.