Diyarbakır’da durdurulan bir TIR’da 72 düzensiz göçmen yakalandı

Diyarbakır’da durdurulan bir TIR’da 72 düzensiz göçmen yakalandı

ABONE OL
22:02 - 10/02/2024 22:02
Diyarbakır’da durdurulan bir TIR’da 72 düzensiz göçmen yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Mardin’den Diyarbakır’a gelen bir TIR’da yapılan aramada, 72 düzensiz göçmen yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise 5 ilde yapılan operasyonlarda, 142 düzensiz göçmen ile 49 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını duyurdu.

Türkiye’ye kaçak yollardan giren bir grupla ilgili istihbarat alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Mardin yolunda bir TIR’ı durdurdu. Diyarbakır’a doğru giden TIR’ın kasasında 72 düzensiz göçmen yakalandı.

Operasyonla ilgili bir açıklama yapan Valilik, şu bilgileri paylaştı: “Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Çınar İlçe Jandarma Komutanlığınca, yapılan titiz çalışmalar neticesinde; Mardin ilinden Diyarbakır ili istikametinde olan tır içerisinde ülkemize kaçak yollarla yasa dışı giriş yapan (69) Afganistan, (2) Pakistan ve (1) Bangladeş uyruklu şahıs olmak üzere toplam 72 yabancı uyruklu şahıs tespit edilerek yakalanmıştır. Olay ile ilgili olarak yakalanan (1) organizatör, adli işlemleri tamamlanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir”

Yakalanan düzensiz göçmenler, adli işlemleri tamamlandıktan sonra, sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi’ne teslim edildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya “49 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 142 düzensiz göçmen yakalandı”

Bu arada 5 ilde düzenlenen operasyonlarda 142 düzensiz göçmen ile 49 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığı açıklandı. Açıklamayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptı.

Yerlikaya, “Kalkan-12” adı verilen operasyonlarla ilgili şu bilgileri verdi;

“EDİRNE: Edirne İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce Göçmen Kaçakçılığı organizatörlerine yönelik Edirne ve İstanbul illerinde 3,5 ay süren takip sonucu 30 farklı adrese eş zamanlı yapılan operasyonlarda; 11’i İl Jandarma Komutanlığınca, 11’i İl Emniyet Müdürlüğünce olmak üzere toplam 22 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı.

İSTANBUL: İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; 12 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı. 11’i tutuklandı,1 ’i hakkında adli kontrol kararı verildi.

İZMİR-DİYARBAKIR: İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İzmir ve Diyarbakır’da düzenlenen operasyonlarda;14 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı. 10’u tutuklandı, 3’ü hakkında adli kontrol kararı verildi.

AMASYA: Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu bir tırın dorsesinde yapılan aramada; 1 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı ve tutuklandı.”

Operasyonlarda yakalanan 142 düzensiz göçmen ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi.

2024 yılının ilk ayında 17 bin 866 düzensiz göçmen yakalandı

Göç İdaresi verilerine göre 1 Şubat 2024 itibariyle Türkiye’ye kaçak yollarla giren 17 bin 866 düzensiz göçmen yakalandı. İlk sırayı, 6 bin 985 kişiyle, Afgan uyruklular aldı. Afganları, 2 bin 485 kişi ile Suriyeliler, bin 436 kişi ile Türkmenistan uyruklular takip etti. 946 Filistinli de kaçak yollardan Türkiye’ye girdi.

VOA tarafından geçilen Diyarbakır’da durdurulan bir TIR’da 72 düzensiz göçmen yakalandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Diyarbakır’da durdurulan bir TIR’da 72 düzensiz göçmen yakalandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Diyarbakır’da durdurulan bir TIR’da 72 düzensiz göçmen yakalandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.