DİTİB, Türkiye’de mezar bakım hizmeti projesi başlattı

DİTİB, Türkiye’de mezar bakım hizmeti projesi başlattı

ABONE OL
22:11 - 17/04/2021 22:11
DİTİB, Türkiye’de mezar bakım hizmeti projesi başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da yaşayanların yakınlarının Türkiye’deki mezarları için bakım hizmeti başlatıldı. Almanya’nın Köln kentinde genel merkezi bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Türkiye’de mezar bakım hizmeti projesi başlattı.

DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) Cenaze Fonu ile Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) iş birliğiyle başlatılan proje kapsamında, Almanya’da yaşayan ve Türkiye’nin 81 ilinin herhangi birinde yakınının kabri bulunanlara mezar ile çevresinin temizliği, mevsimine uygun çiçeklerin dikimi ve her ay düzenli olarak mezar bakımı hizmeti verilecek.

ZSU Başkanı Ali Özdemir, Almanya’da yaşayan vatandaşların ahirete irtihal etmiş yakınlarının Türkiye’deki kabirlerini özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde ziyaret edemediklerini ve bu konuda gelen yoğun talep üzerine bu hizmeti başlattıklarını söyledi.

Özdemir, “Hizmet öncesi ve sonrası fotoğraflar vatandaşlara Whattsapp üzerinden gönderilecek. Böylelikle vatandaşlar, yapılan hizmeti her aşamada takip etmiş ve görmüş olacak. Tüm hizmetler online platform üzerinden gerçekleştirilecektir. Vatandaşlardan gelecek talepler doğrultusunda, yakınlarına ait mezarları temizliyor, mevsimine uygun çiçekler dikip, her ay düzenli olarak bakımlarını gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    Aylık kaç para Mezar bakım ücreti alacaksınız bu insanlardan?
    Adam soymak projesi desenize şuna. Her işiniz gücünüz Din üzerinden para…
    Dininiz imanınız para…
    Millet memlekette işsiz güçsüz mezarlıkta çiçek satanmı ararsınız, mezar bakım işleri üstlenmiş gariban insanmı ararsınız.
    Ben size söyliyeyim. Aylık mezar bakım ücretleri 35-50 TL arasında değişiyor, Zira çok iyi bilidiğim için söylüyorum. Yıllardır iki mezar bakım ücret ödüyorum da onun için söylüyorum.
    DİTİB ayda 100 euro gibi korkunç para istemezsiniz diye düşünüyorum.
    Ne dersiniz?

    Yanıtla
    +0
    -0