DİTİB Nürnberg’ den dev çadırda iftar

DİTİB Nürnberg’ den dev çadırda iftar

ABONE OL
02:24 - 09/08/2019 02:24
DİTİB Nürnberg’ den dev çadırda iftar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

tarafından dev çadırda verilen iftar yemeği büyük ilgi gördü.

İftar yemeğine, T.C. Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, Milletvekili Arif Taşdelen, Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay, DİTİB Eyalet Birliği Bölge Başkanı Hasan Aslan, IGMG Bölge Başkanı İsmail Satır, MÜSİAD Bölge Başkanı Emin Bayram, UETD Bölge Başkanı Yılmaz Deliduman, Sanatçı Hakkı Bulut ile çok sayıda dernek yöneticileri, kilise papazı, din görevlileri, doktor, avukat ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmalar Türkçe ve Almanca yapıldı

Sunuculuğunu Cemil Kimyacıoğlu’nun üstlendiği programda Belediye Meclis Üyesi Diana Liberova, Milletvekili Arif Taşdelen, Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay ve diğer yetkililer kısa bir konuşma yaparken, davetlileri selamlayan DİTİB Eyalet Birliği Bölge Başkanı Hasan Aslan, „Değerli kardeşlerim, içinden geçmekte olduğumuz bu rahmet ayının güzelliği hepimizi kuşatmış iken, aynı zamanda toplumsal ve siyasî açıdan da çok zor bir dönemden geçmekteyiz. Yerel makamlar biz Müslümanların sorunlarını çözen bir yaklaşımdan ziyade, göz yumulan ve radikalleşmenin tarafı olan kamu görevlileriyle karşılaşılmaktadır“ dedi.

Başkonsolos Yavuz Kül’ün vatandaşlara yapmış olduğu birlik ve beraberlik çağrısının ardından hep birlikte yemekler yenip, dualar edildi.

ha-ber.com/Taner Tüzün/Nürnberg

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.