DİTİB kadınlar kolundan başkonlosluk ve kurumlara maske desteği

DİTİB kadınlar kolundan başkonlosluk ve kurumlara maske desteği

ABONE OL
00:05 - 17/05/2020 00:05
DİTİB kadınlar kolundan başkonlosluk ve kurumlara maske desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Diyanet işleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Werl Fatih Camii, korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Essen Başkonsolosluğu’na 400 adet maske bağışında bulundu.

Werl DİTİB Fatih Camii dernek başkanı Nedim Yiğit ve kadınlar kolu üyesi Gülay Şimşek, Essen Başkonsolosu Şener Cebeci’ye nezaket ziyaretinde bulunarak kadın kolları tarafından hazırlanan maskeleri takdim etti.

Duyarlı desteklerinden ötürü Werl DİTİB Fatih Camii heyetine teşekkür eden Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, “Korona virüsü salgınıyla mücadele edilen bu günlerde Werl DİTİB Fatih Camii’nin kendi imkanlarıyla hazırladıkları, konsolosluk çalışanlarına ve iş sebebiyle gelip maskesi olmayanlara dağıtılmak üzere yaptıkları bağış ile güzel bir dayanışma, toplumsal sorumluluk örneği sergilemiştir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Dernek başkanı Nedim Yiğit ise, “Yaşadığımız topluma katkı sunmaya yönelik cami derneği olarak adımlar atmaya devam ediyoruz. Bu manada dernek olarak yaşadığımız toplumda birlikte çalıştığımız kurum ve kuruluşlara maske desteğinde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Werl DİTİB Fatih Camii kadınlar kolu günüllüleriyle korona virüs nedeniyle evlerinde maske dikerek, hastane, yaşlı bakım evi, eczanelere, esnaf ve komşularına ücretsiz olarak dağıttıklarını söyleyen Kadınlar kolu üyesi Gülay Şimşek, ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ Hadis-i şeriflerinden yola çıkarak, gayenin topluma faydalı çalışmalar yapmak olduğu söyledi.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.