Dışişleri Bakanları Afganistan Gündemiyle Toplanıyor

Dışişleri Bakanları Afganistan Gündemiyle Toplanıyor

ABONE OL
11:43 - 30/08/2021 11:43
Dışişleri Bakanları Afganistan Gündemiyle Toplanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Aralarında ABD ve Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerin dışişleri bakanları, Afganistan gündemiyle, bugün telekonferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, toplantının ABD’nin ev sahipliğinde gerçekleştirileceği belirtildi. Toplantıya, ABD, Türkiye, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere, Katar, AB, ve NATO temsilcileri katılacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, toplantıda 31 Ağustos’ta ABD askerlerinin çekilmesinin ardından Afganistan’da önümüzdeki günlerdeki duruma ilişkin değerlendirmeler yapılacak. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, toplantının ardından tahliye operasyonlarının son durumuna ilişkin bir açıklama yapacak.

Afganistan’dan süren tahliye operasyonlarında bugüne dek yaklaşık 120 bin kişinin ülkeden çıkarıldığı belirtiliyor.

VOA tarafından geçilen Dışişleri Bakanları Afganistan Gündemiyle Toplanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Dışişleri Bakanları Afganistan Gündemiyle Toplanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Dışişleri Bakanları Afganistan Gündemiyle Toplanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.