Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD’de temaslarda bulunacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD’de temaslarda bulunacak

ABONE OL
15:26 - 06/03/2024 15:26
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD’de temaslarda bulunacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın davetlisi olarak Washington’a gidiyor. Fidan’ın temaslarında ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze’de ateşkes konusunun da önemli yer tutması bekleniyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ziyaret sırasında Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma toplantısının düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, Fidan’ın ABD’li mevkidaşı Blinken’la bir araya geleceği ve görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra “bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında” görüş alışverişinde bulunulmasının öngörüldüğü kaydedildi.

İkili ilişkiler, Gazze’de ateşkes ve Ukrayna’daki savaş gündeme gelmesi beklenen konulardan.

Fidan, ABD’de 7-8 Mart boyunca temaslarda bulunacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Aralık 2023’te İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi’nin oluşturduğu Temas Grubu’ndaki mevkidaşlarıyla Washington’da temaslarda bulunmuştu.

VOA tarafından geçilen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD’de temaslarda bulunacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD’de temaslarda bulunacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD’de temaslarda bulunacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.