DEVA Partisi’nden kadın aday sayısını arttırmak için kampanya: “Yerelde Kadına Yer Ver”

DEVA Partisi’nden kadın aday sayısını arttırmak için kampanya: “Yerelde Kadına Yer Ver”

ABONE OL
23:07 - 08/12/2023 23:07
DEVA Partisi’nden kadın aday sayısını arttırmak için kampanya: “Yerelde Kadına Yer Ver”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

DEVA Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, 14 Mayıs’ta CHP listesinden seçime girilmesinin ardından cumhurbaşkanlığının kaybedilmesi nedeniyle partide rahatsızlık olduğunu söyledi.

İstanbul milletvekili Esen, TBMM’de bir grup parlamento muhabiriyle buluşmasında DEVA Partisi’nin “Yerelde Kadına Yer Ver” kampanyası hakkında bilgi verdi.

DEVA Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen

Esen, bu hafta Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 89’uncu yıldönümü olmasına rağmen hala siyasette temsil eşitliği sağlanmadığını söyledi.

Bu durumu DEVA Partisi olarak önümüzdeki yerel seçimlerde bir ölçüde değiştirmek istediklerini anlatan Esen, 31 Mart’taki yerel seçimlerde kadın aday sayısını arttırmak için kampanya yürütmeye başladıklarını kaydetti.

Muhtarlık başta olmak üzere belediye ve il genel meclislerindeki üyeliklerde daha fazla kadın olmasını amaçladıklarını aktaran Esen, temel hedef olarak da Türkiye’de daha fazla kadın belediye başkanı olması için DEVA Partisi olarak kadınlara öncelikle aday adayı olmaları için il ve ilçe teşkilatlarıyla çağrı yaptıklarını dile getirdi.

Teşkilatlarda toplumsal farkındalığı attırmayı da istediklerini belirten Esen, adaylığı kesinleşmesi halinde kadınlara özel destek süreci planladıklarını açıkladı. Esen, bu kapsamda iletişim ve kampanya süreci gibi konularda kadın adaylara ücretsiz eğitimler verileceğini ve danışmanlık hizmeti sunulacağını ifade etti.

DEVA Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen ve VOA Türkçe Ankara Muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu.

Yerel seçimlerde DEVA Partisi’nin kadın adaylar için özel olarak çalışacağını vurgulayan Esen, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın açıkladığı üzere 81 ilde kendi adayıyla yarışma kararını koruduğunu da söyledi.

Mayıs ayında Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanlığını kaybetmesi nedeniyle TBMM’ye CHP listesinden 15 vekil olarak girilmesine parti içinde sert tepkiler gösterildiğini anlatan Esen, 14 Mayıs’ta DEVA Partisi’nin neden kendi logosuyla seçime girmediğinin de parti içinde sorgulandığını aktardı.

Kırsalda yeni siyasi partileri tanıtma zorluğunu ve TRT’nin kırsalda sadece iktidara yer verecek şekilde yayın yaptığını savunan Esen, “TRT’nin açık olduğu köy kahvesinde DEVA’yı bilmeyen de vardır. Kaç yerde teşkilatlar bizi işbirliğine zorlayacak bakacağız” ifadesiyle yerelde DEVA Partisi’nin teşkilatlarınca yapılacak taleplere bağlı olarak işbirliği olabileceğini açıkladı.

Bunun sadece yerel düzeyde parti teşkilatı talepleriyle şekilleneceğini belirten Esen, bu aşamada 81 il açısından işbirliği öngörülmediğini sözlerine ekledi.

VOA tarafından geçilen DEVA Partisi’nden kadın aday sayısını arttırmak için kampanya: “Yerelde Kadına Yer Ver” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. DEVA Partisi’nden kadın aday sayısını arttırmak için kampanya: “Yerelde Kadına Yer Ver” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan DEVA Partisi’nden kadın aday sayısını arttırmak için kampanya: “Yerelde Kadına Yer Ver” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.