DEVA Parti Kurucularından Gürcan Tahliye Edildi

DEVA Parti Kurucularından Gürcan Tahliye Edildi

ABONE OL
21:50 - 11/05/2022 21:50
DEVA Parti Kurucularından Gürcan Tahliye Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

“Casusluk” suçlamasıyla yargılanan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kurucu üyesi Metin Gürcan tahliye edildi.

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve basın ile izleyicilere kapalı olan duruşmada Gürcan’ın avukatları, dosyaya kazandırılan yeni deliller ışığında suçun vasıf ve mahiyetinin değişebileceğini belirterek, Gürcan’ın tahliyesini istedi.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, yurtdışı yasağı adli kontrol hükmü uygulanarak sanık Gürcan’ın tahliyesine karar verdi.

Gürcan’ın avukatı Yusuf Şahin kararın ardından sosyal medya hesabından, “Müvekkilim Metin Gürcan tahliye olmuştur. Gözümüz aydın olsun. Geçmiş olsun” diye yazdı.

46 yaşındaki Metin Gürcan 26 Kasım 2021’de İstanbul’daki evinde gözaltına alındıktan üç gün sonra tutuklanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Gürcan’ın para karşılığında “Türkiye’nin bazı ülkelerde konuşlu askeri birlikleri”, “Afrin operasyonu öncesi yaşananlar”, “Türkiye’nin Libya ve Suriye’deki etkinliği”, “insansız hava araçlarını ihraç etmek isteyen ülkeler”, “S-400’lerin konumlandırılması” ile “PKK elebaşlarının konumlarının belirlenmesine yönelik saha çalışmaları” gibi bilgileri yabancı diplomatlara aktardığı öne sürülmüştü

İddianamede Gürcan’ın, “devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri, casusluk maksadıyla zincirleme biçimde açıklama” suçundan müebbet, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal veya askeri casusluk amacıyla zincirleme biçimde temin etme” suçundan ise 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

VOA tarafından geçilen DEVA Parti Kurucularından Gürcan Tahliye Edildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. DEVA Parti Kurucularından Gürcan Tahliye Edildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan DEVA Parti Kurucularından Gürcan Tahliye Edildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.