Depremzede sanatçılar “yıkım ve umudu” resmetti

Depremzede sanatçılar “yıkım ve umudu” resmetti

ABONE OL
14:40 - 08/02/2024 14:40
Depremzede sanatçılar “yıkım ve umudu” resmetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Depreme Hatay’ın İskenderun ilçesinde yakalanan 28 sanatçı ortak sergi açtı.

Resim, heykel ve seramik 44 eserin bulunduğu serginin geliri, depremzede çocuklar yararına kullanılacak.

Serginin organizatörü Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada, sergiye “Yitik Sokaklarda Yeşeren Umutlar” ismini verdiklerini söyledi.

Serginin geliriyle deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi çocuklara mama, bez ve kıyafet alınacağını belirten Kurt, şöyle konuştu:

“Depremzedelere nasıl yardımcı olabiliriz diye düşündük. Bu konuda bazı etkinlikler yaptık ve gelirinin tamamını depremzedelere aktardık. Bugünkü sergimiz de ‘Yitik Sokaklarda Yeşeren Umutlar’ adlı, umudun hâlâ devam ettiğini belirten bazı objeleri resim, heykel ve seramiklilerin bulunduğu bir sergi. Sergiye depremzede 28 sanatçı arkadaşımız, 44 eserle katıldı. Bunlar, depremi iliklerine kadar hisseden arkadaşlarımız.”

Anlamlı bir sergiye katkı vermekten gurur duyduğunu ifade eden ressam Ebru Sabahoğlu, “6 Şubat depremlerinin yıldönümü dolayısıyla Antakyalı ve İskenderunlu depremzede ressamlarla birlikte bu sergiyi açtık. Gelirinin tamamı depremzedelere aktarılacağı için gurur duyuyorum” diye konuştu.

Sergiye iki eseriyle katılan ve İskenderun’da yaşayan Iraklı ressam Saja Abdullah ise kendisinin de bir depremzede olduğunu ve bu nedenle eserlerine daha fazla anlam yüklediğini dile getirdi.

Abdullah, “Sergideki iki eserimden biri depremde bir anne ve evladının nasıl çaresizlik içinde kaldığını anlatıyor; diğeri ise ölüm ve umut arasındaki durumu. Bu sergideki eserlerim satıldığında depremzedelere gelir sağlayacağı için çok mutluyum’’ dedi.

İskenderun’daki Millet Parkı içerisindeki sosyal tesiste açılan sergi, 10 Şubat saat 17.00’ye kadar gezilebilecek.

VOA tarafından geçilen Depremzede sanatçılar “yıkım ve umudu” resmetti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Depremzede sanatçılar “yıkım ve umudu” resmetti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Depremzede sanatçılar “yıkım ve umudu” resmetti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.