Deniz kaplumbağaları 5 sahilde ‘ahşap bariyerler’ ile korunacak

Deniz kaplumbağaları 5 sahilde ‘ahşap bariyerler’ ile korunacak

ABONE OL
11:25 - 30/09/2021 11:25
Deniz kaplumbağaları 5 sahilde ‘ahşap bariyerler’ ile korunacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Fethiye-Göcek, Köyceğiz-Dalyan, Belek, Patara ile Göksu Deltası Özel Çevre Koruma (ÖÇK) bölgelerindeki deniz kaplumbağaları yuvalama alanlarının korunması için denizden sahile kadar 40-50 metrelik alanda ahşap bariyerler oluşturulup, bölgeye insanların girmesine izin verilmeyecek.

Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğünün görev ve sorumluluğu altında bulunan 5 ÖÇK bölgesinde “Deniz Kaplumbağaları Yuvalama Alanları ve Sınırlarının Belirlenmesi Projesi” başlatıldı.

Genel Müdürlükçe yürütülecek proje kapsamında, bu bölgelerdeki kumsallarda yuvalama yapan iribaş deniz kaplumbağası (caretta caretta) ve yeşil deniz kaplumbağalarının (Chelonia mydas) koruma seviyesinin artırılması hedefleniyor.

Deniz kaplumbağası yuvalama alanları olan ÖÇK’lerdeki turizm baskısını ve insanların deniz kaplumbağaları üzerindeki zararını azaltmak amacıyla denizden kıyıya doğru ilk 40-50 metrelik alanlarda ahşap bariyerler oluşturulacak.

Ahşap bariyerler kurulması için Özel Çevre Koruma Bölgesi kumsallarına toplam 1650 kazık çakılacak.

Kumsallardaki oteller, işletmelerin misafirleri ve günübirlik ziyaretçilerin, ahşap bariyerlerin olduğu bölgelere girmesi, alana şemsiye, şezlong kurulması ve kum eleme işleminin yapılması engellenerek, bu alanlar deniz kaplumbağalarına ayrılacak.

Kumsaldaki alanlara araç girişleri, ziyaretçilere yönelik bilgilendirici tabelalarla da engellenecek. (AA)

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.