Demokratlar Azil Tasarısını Sundu

Demokratlar Azil Tasarısını Sundu

ABONE OL
22:30 - 11/01/2021 22:30
Demokratlar Azil Tasarısını Sundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar, Başkan Donald Trump’a yönelik ‘‘isyana teşvik’’ başlıklı tek bir azil maddesinden oluşan karar tasarısını sundu.

Geçen hafta Çarşamba günü Trump’ın destekçilerinin Kongre binası önünde başlayan protesto gösterileri kontroldan çıkmış ve göstericiler polisi aşarak Kongre binasının içine kadar girmişti. Olaylarda biri Kongre binasında olmak üzere 4 gösterici ve 1 polis hayatını kaybetmişti.

Tasarıda bu olayların hemen öncesinde Başkan Trump’ın Beyaz Saray yakınında destekçilerine seslenmesine işaret edildi. Metinde Trump’ın konuşmasının göstericileri ‘‘cesaretlendirdiği’’ ve ‘‘öngörülebilir’’ şekilde Kongre’ye yönelik yapılan kanunsuz eylemlere neden olduğu belirtildi.

AP haber ajansının elde ettiği bilgilere göre tasarı dört sayfadan oluşuyor ve metinde Trump’ın seçimlere hile karıştığına dair iddiaları, Georgia eyaletindeki yetkililere yönelik kendisi için daha fazla oy bulmaları yönünde yaptığı baskılar ve Kongre binası çevresinde ve içinde yaşanan olaylar öncesinde Beyaz Saray yakınında yaptığı miting ve bu mitingde kullandığı ifadeler yer alıyor.

VOA tarafından geçilen Demokratlar Azil Tasarısını Sundu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Demokratlar Azil Tasarısını Sundu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Demokratlar Azil Tasarısını Sundu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.