Demirtaş’tan Erdoğan’a çağrı: “Birlikte Öcalan’la görüşelim”

Demirtaş’tan Erdoğan’a çağrı: “Birlikte Öcalan’la görüşelim”

ABONE OL
21:03 - 27/12/2023 21:03
Demirtaş’tan Erdoğan’a çağrı: “Birlikte Öcalan’la görüşelim”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani olayları davasındaki savunmasında, Abdullah Öcalan’la görüşme isteğini yineledi. Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek” sözlerine atfen “Buyurun Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Öcalan, ben, 3’ümüz biraraya gelelim, kim kime hesap veriyor konuşalım” dedi.

HDP’nin eski eş genel başkanlarıyla, merkez yürütme kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobani olayları davasına, Sincan Kapalı Cezaevi Kampüsü’ndeki Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Duruşmada eski eş genel başkanlardan Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile esasa ilişkin savunmalarına devam etti. Demirtaş savunmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisiyle ilgili sözlerine vurgu yaptı.

Hükümete yakın basının Öcalan’la arasında sorun olduğuna ilişkin haberler yaptığını söyleyen Demirtaş, Öcalan’ın siyasi aktör olduğunu belirtti.

Kuzey Irak’taki çatışmalarda 12 askerin hayatını kaybetmesine dikkat çeken Demirtaş, “Bakın 12 gencin cenazesi geldi. Eminim ki (Öcalan) ‘Bunu engellemek için niye önümü açmıyorlar’ diye saçını başını yoluyordur. Niye izin vermiyorlar buna, çünkü ölümlerin bitmesini istemiyorlar” dedi.

Öcalan’la görüşme talebini yineleyen Demirtaş, “Ben de dahil hepimiz (Öcalan’la) görüşmeye talibiz. Buradan SEGBİS’le görüşmek dahil görüşmek istiyoruz. Milletvekillerimizin tamamı görüşme için başvurdu, izin verin. Barış fekadarlık ister, yürek ister” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı “Ben, sen ve Öcalan oturup konuşalım”

Erdoğan’ın bir grup toplantısında söylediği “Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek, onların da kendi içlerinde bir hesaplaşmaları var. Bu hesaplaşmayı kendi içlerinde yapacaklar” sözlerini hatırlatan Demirtaş, Erdoğan’a Öcalan’la birlikte görüşme önerisi yaptı.

Öcalan’a bildiği her şeyi anlatmak istediğini ifade eden Demirtaş, “İmralı’da Öcalan ile görüştürün beni, bildiğim ne varsa anlatayım. Hatta sen de gel ülkenin cumhurbaşkanı olarak sen de gel. Buyurun Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Öcalan, ben, üçümüz biraraya gelelim, kim kime hesap veriyor konuşalım. Çağrı yaptım, iki yıl geçti bu çağrımın üzerinden, halen bekliyorum” diye konuştu.

“AYM’ye yapılan baskı Can Atalay’la değil benimle ilgili”

Savunmasında Anayasa Mahkemesi’ne ilişkin son zamanlarda süren tartışmalara da değinen Demirtaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AYM’ye ilişkin açıklamalarının kendisiyle ilgili olduğunu savundu.

Son dönemlerde AYM ile ilgili tartışmaların TİP Milletvekili Can Atalay’la ilgili olmadığını vurgulayan Demirtaş, “AYM üzerindeki baskı Can Atalay kararı nedeniyle değildir, Demirtaş hakkında vereceği olası kararla ilgilidir. AYM üyeleri benim akrabam değil ama önlerine bir dosya gelmiş. İyi ya da kötü verdiği kararı değiştirmeye ya da ertelemeye çalışıyorlar. Siz de bu yüzden kararı bir an önce vermeye çalışıyorsunuz” şeklinde konuştu.

VOA tarafından geçilen Demirtaş’tan Erdoğan’a çağrı: “Birlikte Öcalan’la görüşelim” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Demirtaş’tan Erdoğan’a çağrı: “Birlikte Öcalan’la görüşelim” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Demirtaş’tan Erdoğan’a çağrı: “Birlikte Öcalan’la görüşelim” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.