Demirtaş Taburcu Edildi

Demirtaş Taburcu Edildi

ABONE OL
10:30 - 03/12/2019 10:30
Demirtaş Taburcu Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dün kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş Gökalp tarafından hastalandığı açıklanan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan muayenesinden sonra taburcu edildi. Demirtaş, tekrar cezaevine götürüldü.

Kamuoyunun Aygül Demirtaş’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla öğrendiği olayın ardından, Demirtaş, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. Trakya Üniversitesi’nden, Demirtaş’ın sağlık durumuyla ilgili, “02.12.2019 günü saat 17:20 civarında hastanemize getirilen Selahattin Demirtaş isimli hastanın, şikayetleri doğrultusunda Kardiyoloji, Nöroloji, Gastroenteroloji ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalları’yla konsülte edilmiş, yapılan laboratuvar ve görüntüleme tetkikleri sonrasında akut hayati tehdit edici patoloji saptanmamıştır. Belirtilen anabilim dallarının görüşleri doğrultusunda hasta poliklinik kontrol önerisiyle taburcu edilmiştir” açıklaması yapıldı.

Demirtaş taburcu edilse de, tartışmalar sona ermedi. Birçok kişi Demirtaş’ın sağlığıyla ilgili gelişmelerin neden 7 gün sonra paylaşıldığını soruyor. HDP’den yapılan açıklamada Demirtaş’ın, bunun duyulmasını istemediği belirtildi. Açıklamada, “Selahattin Demirtaş’la görüşen Vekilimiz Erol Katırcıoğlu, ‘Güçlü, dinamik görünüyordu. Önce Abdullah Zeydan ile görüştük. Abdullah Bey, Demirtaş’ın geçen hafta nefes darlığı yaşadığını, kısa süre baygınlık geçirdiğini söyledi. Demirtaş böyle bir olayın duyulmasını istememiş” denildi.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.