DEM Parti Diyarbakır’da ön seçimi iptal etti delegeler yeniden sandık başında

DEM Parti Diyarbakır’da ön seçimi iptal etti delegeler yeniden sandık başında

ABONE OL
22:41 - 21/01/2024 22:41
DEM Parti Diyarbakır’da ön seçimi iptal etti delegeler yeniden sandık başında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır’daki yerel yönetim adaylarını belirlemek amacıyla geçen hafta başlattığı ön seçimlerin, büyükşehir belediye başkan adayı seçimini iptal etti. Yaklaşık 20 bin delege haftanın son gününde bir kez daha sandık başına gitti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde yerel yönetimlere aday göstereceği isimleri belirlemek amacıyla gerçekleştirdiği ve geçen hafta başladığı ön seçimler birçok ilde tamamlandı. Ancak Diyarbakır’da büyükşehir belediye başkan adaylığı için yapılan seçimler iptal edildi.

VOA Türkçe’ye bilgi veren DEM Parti İl Eş Başkanı Abbas Şahin, seçimin teknik bazı aksaklıklar nedeniyle iptal edildiğini söyledi. Delegelerin hatasız bir seçim olmasını talep ettiklerini vurgulayan Şahin, “Büyükşehirle ilgili teknik hatalardan kaynaklı olarak bir iptal söz konusu oldu. Çünkü biz üç ilçenin seçimini iptal ettik. İptal edilen seçimlerinden sonra diğerlerinin açıklanması haksız bir rekabet ortaya çıkarabileceğinden kaynaklı olarak, aday adaylarımızla görüşerek böyle bir karar aldık. Delegeler hatasız bir seçim olması seçim uğraşıyoruz dediler ve onlar da bunu onayladı” dedi.

Seçimin yenilenmesi kararının ardından haftanın son gününde 16 ilçede yeniden sandık kuruldu. Delegeler sabah saatlerinden itibaren seçim yapılan binalara giderek oy kullandı.

Delegelerin gündemi kayyum ve şeffaflık

Bağlar ilçesinde sandık başına giden delegeler, oy kullandıktan sonra VOA Türkçe’nin sorularını yanıtladı. Delegelerden Muhittin Altuntaş, rant peşinde koşmayan aday istediklerini söyledi. Adayların demokratik bir şekilde seçilmesi gerektiğine vurgu yapan Altuntaş, “Talebimiz şudur, rant peşinde koşmayalım. Demokratik bir şekilde oy kullanalım. Gözümüz bir şeylerde olmasın, çıkar peşinde olmayalım. Öyle olursa güçlü oluruz. Ama görüyorum ki demokrasi yok, gördüğüm kadarıyla yok” dedi.

Bir hafta içinde ikinci kez sandık başına giden Aydın Çabuk ise görüşlerini, “İkidir geliyoruz, gerekirse bir daha geliriz. Bizi temsil edebilecek, bize hizmet edecek biri olması için elimizden geleni yaparız” cümleleriyle ifade etti.

Hüseyin Tekin’in gündeminde ise kayyumlar vardı. Tekin yeniden kayyum atanmasına fırsat verilmemesini isteyerek, “Kayyumlara fırsat verilmesin. Adaylarımız çalışkan olsun, menfaati için gelecekler olmasın. Kürtlere hizmet edecek adaylar olsun” şeklinde konuştu.

“Sandıktan çıkacak adaylar partimizin adayıdır”

İl Eş Başkanı Şahin, sandıktan çıkacak sonucun kesin olacağına dikkat çekerek şunları söyledi; “Adaylarımızın da kabul ettiği ve partinin kabul ettiği kriterler dahilinde seçilen, halkımızın seçtiği her aday artık bizim partinin adayıdır.”

Şahin adayların önümüzdeki hafta içinde açıklanacağını da sözlerine ekledi.

Mardin’de Ahmet Türk yeniden aday

Bu arada Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen hafta yapılan seçimde yüzde 50+1 barajını aşamayan ve adaylıktan çekilen, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, çekilme kararından vazgeçti. Seçimin ilk turunda ikinci en çok oy alan Azad Yıldırım, Türk lehine adaylıktan çekildi. Yapılan görüşmenin ardından ikna edilen Türk yeniden aday oldu. DEM Parti Türk’le birlikte Devrim Demir’i aday göstereceğini açıkladı.

VOA tarafından geçilen DEM Parti Diyarbakır’da ön seçimi iptal etti delegeler yeniden sandık başında haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. DEM Parti Diyarbakır’da ön seçimi iptal etti delegeler yeniden sandık başında haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan DEM Parti Diyarbakır’da ön seçimi iptal etti delegeler yeniden sandık başında haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.