“Değişim sloganının altı boşaltılarak umutlar sönümlendi”

“Değişim sloganının altı boşaltılarak umutlar sönümlendi”

ABONE OL
23:58 - 24/02/2024 23:58
“Değişim sloganının altı boşaltılarak umutlar sönümlendi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İzmir’de, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) yeniden aday gösterilmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’de aday belirleme sürecine ilişkin sitem dolu açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynakları ile hayata geçirilen Narlıdere Metrosu açılış töreninde konuşan Soyer, CHP’de genel başkan değişiminin yaşandığı kurultay sonrası süreçle ilgili “Değişim sloganının altı boşaltılarak umutlar sönümlendi” dedi.

Soyer, “Bu şehir, onlarca yıldır parti-devlet anlayışıyla üvey evlat yerine kondu.Yine de hak bildiği yolda, demokrasinin yolunda yürümekten asla vazgeçmedi. İzmir tüm baskılara rağmen, evrensel değerlerin ülkemiz siyasetindeki en güçlü savunucusu olan CHP’ye destek vermeyi sürdürdü. Cumhuriyet’in kurucu değerlerine sahip çıktı. İşte bu nedenle CHP ve İzmir arasındaki güçlü ilişki bir tesadüf değildir. Fakat ne yazık ki bugün, değişim sloganın altının boşaltılarak, hedefinden koparıldığını ve umutların sönümlendiğini üzülerek görüyoruz” diye konuştu.

“Vatandaşın talepleri tek ve en gerçek yol göstericidir”

Daha önce de aday gösterilmemesiyle ilgili CHP Genel Merkezi’ne parti tabanının görüşünü dikkate almadıkları eleştirisini yönelten Soyer, “Oysa bir parti-devlete karşı mücadele ediyorsanız veya bir parti sandıktan aldığı gücü suistimal edip devleti ele geçiriyorsa, umuda çok ihtiyaç vardır ve o umudun tek gerçek öznesi halk olmalıdır. Vatandaşın talepleri tek ve en gerçek yol göstericidir. Göreceksiniz, hep birlikte o umudu yeniden yeşertip, asırlık Cumhuriyet mirasımızı daha ileriye taşıyacağız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını, onun devrimlerinin, faziletlerinin kalesi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerlerini daha da yücelteceğiz” dedi.

“Bir teşekkürü çok görenlere sitem ediyorum”

CHP Genel Merkezi’ni hedefine almayı sürdüren Başkan Soyer, İzmir için emeklerinin görmezden gelindiğini savundu. Soyer, “Aşığı olduğum bu güzel şehrin güzel insanları, elbette bu kadar emeğe partinizden ve yoldaşlarınızdan bir takdir beklersiniz. İzmir CHP İl Kongresi’nde kapalı oylamada, 522 delegenin 508’inin oyuyla en yüksek örgüt desteğini alana, başarılarıyla uluslararası alanda en yüksek makama getirilene, anketlerde birinci çıkana, bu kadar çabaya, devrim niteliğindeki onlarca esere bir teşekkürü çok görenlere buradan sitem ediyorum. Canları sağolsun” ifadelerini kullandı.

“Bundan sonra sathımız tüm vatandır”

Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinin ardından siyasete nasıl devam edeceğinin işaretini de veren Soyer, “Bu memleket için, İzmir için son nefesime kadar hizmet edeceğim. Bunu, kimsenin ekmeğine yağ sürmeden, bu toprakları rant çetelerine peşkeş çekmeden yapmaya devam edeceğim. Unutmasınlar, ben uzun mesafe koşucusuyum. Bu ülkede demokrasinin neferi olmayı sürdüreceğim. Bir nefer olarak birlikte başlattığımız tüm projelerin de takipçisi olacağım. Şunu çok iyi bilsinler; bugüne kadarki hattımız İzmir Büyükşehir Belediyesi’ydi, bundan sonra sathımız tüm vatandır” dedi.

Soyer, 287 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirdiklerini söylediği Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu’nun yanısıra konuşmasında beş yılda yaptıkları icraatlere de yer verdi. Soyer, “Diliyorum ki benden sonraki belediye başkanları, bütçesi hazır, izinleri alınmış ve büyük kısmı başlamış olan yatırımları layıkıyla tamamlar” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeni metro hattının açılışını yaptı.

Belediye başkanlığı adaylığında 165 proje gerçekleştirmeyi vaat ettiğini hatırlatan Soyer, beş yılda bu projelerin yüzde 87’sini tamamlayarak üzerine 15 proje de eklediklerini söyledi. Soyer, “Bu oranı Türkiye’de gerçekleştirmiş tek belediye başkanı olmaktan büyük gurur duyuyorum” dedi.

CHP Genel Merkezi’ni kurultay hesaplaşması yapmakla eleştirmişti

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına Cemil Tugay’ı aday göstermesinin ardından Soyer, “aday belirleme sürecinde siyasi ödüllendirme ve cezalandırma yoluna gidildiği” çıkışında bulunmuştu.

Yeniden aday gösterilmemesini Özgür Özel’in genel başkan seçildiği kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiği desteğe bağlayan Soyer, CHP Genel Merkezi’nin aday belirlerken yaptırdığı anketlerin de objektif olmadığını öne sürmüştü.

Soyer, İzmir’de CHP lideri Özel’in büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttığı törene de katılmamıştı. Ardından Özel ile Ankara’daki Genel Merkez’de görüşen Soyer, Özel’in gelecekte birlikte çalışma teklifini de geri çevirmişti.

Soyer, aday belirleme sürecinin CHP’de birçok ilçede peş peşe istifalara neden olmasına rağmen partisinden ayrılmayacağını da açıklamıştı.

VOA tarafından geçilen “Değişim sloganının altı boşaltılarak umutlar sönümlendi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Değişim sloganının altı boşaltılarak umutlar sönümlendi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Değişim sloganının altı boşaltılarak umutlar sönümlendi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.