Davutoğlu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine Karşı

Davutoğlu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine Karşı

ABONE OL
13:45 - 13/12/2019 13:45
Davutoğlu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine Karşı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi’nin kuruluşunu ilan ettikleri toplantıda konuştu. Partinin programı ve hedefleri konusunda bilgiler veren Davutoğlu mevcut siyasi duruma ilişkin atıflarda bulundu.

Davutoğlu’nun özellikle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin değerlendirmesi dikkat çekti. Ahmet Davutoğlu, bu sistemle demokratik bir yönetimin mümkün olamayacağını söyledi ve “Siyasal sistem hedefimiz, demokrasidir” dedi.

Davutoğlu, sağlık ve eğitim haklarını doğumdan ölüme kadar temel insan hakları bağlamında ele aldıklarını söyledi. Davutoğlu sağlık konusu stratejik bir başlık olarak ele aldıklarını ifade etti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eğitimi insan devşirme alanı değil nitelikli insan yetiştirme alanı olarak gördüklerini söyledi.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.