Danimarka Kuzey Akım 2’ye onay verdi

Danimarka Kuzey Akım 2’ye onay verdi

ABONE OL
14:41 - 30/10/2019 14:41
Danimarka Kuzey Akım 2’ye onay verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Danimarka Enerji Ajansı, Kuzey Akım 2 boru hattı projesine onay verdiğini duyurdu.

Rusya’nın doğalgazının Baltık Denizi üzerinden Avrupa’ya sevk edilmesinin planlandığı Kuzey Akım 2 boru hattı projesine Danimarka’dan onay çıktı.

Danimarka Enerji Ajansı ülkenin güneydoğusunda Bornhom’daki kıta sahanlığında projenin bir bölümünün inşa edilmesine onay verdiğini duyurdu.

Rusya enerji şirketi Gazprom projenin yüzde 83’ünün tamamlandığını ve yılsonuna kadar tamamının bitmesinin beklendiğini açıklamıştı.

Rus doğalgazını doğrudan Almanya’ya taşıması öngörülen Kuzey Akım 2 Danimarka, Finlandiya, Almanya, Rusya ve İsveç kıta sahanlıklarından geçecek.

Ukrayna gaz sevkıyatında devre dışı bırakıldığını belirterek projeye karşı çıkıyor. ABD de projenin AB’yi Rusya’ya bağımlı hale getireceğini savunuyor.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.