Dağlık Karabağ’da Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi Açıldı

Dağlık Karabağ’da Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi Açıldı

ABONE OL
21:32 - 30/01/2021 21:32
Dağlık Karabağ’da Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye ve Rusya, Dağlık Karabağ’da geçen yılki çatışmaların ardından varılan ateşkesi gözlemlemek için kurdukları ortak merkezin açılışını yaptı.

İki ülke arasında geçen Kasım ayında kararlaştırılan Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi, Azerbaycan’ın Ağdam bölgesinde resmen faaliyetlerine başladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, merkezde Türkiye ve Rusya’nın her birinden 60’a kadar askerin görev yapacağı belirtildi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 6 hafta süren çatışmalar Rusya’nın arabuluculuğuyla ateşkesle sonuçlanmıştı. Azerbaycan Ermenistan kontrolundaki topraklarını çatışmalar sonunda geri kazandı.

Türkiye’den dün yapılan açıklamada, merkezde bir Türk general ve 38 personelin çalışacağı kaydedilmişti.

Rus Interfax haber ajansının bildirdiğine göre, Rusya Savunma Bakanlığı, “gözlem faaliyetinin, insansız hava araçlarının kullanımı ve diğer kaynaklardan elde edilecek verilerin değerlendirilmesi yoluyla yürütüleceğini” bildirdi.

VOA tarafından geçilen Dağlık Karabağ’da Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi Açıldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Dağlık Karabağ’da Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi Açıldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Dağlık Karabağ’da Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi Açıldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.