“Cumhuriyetçiler’in Yarısı Trump’tan Farklı Aday İstiyor”

“Cumhuriyetçiler’in Yarısı Trump’tan Farklı Aday İstiyor”

ABONE OL
20:51 - 12/07/2022 20:51
“Cumhuriyetçiler’in Yarısı Trump’tan Farklı Aday İstiyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

New York Times gazetesinin anketine göre Cumhuriyetçi seçmenin yaklaşık yarısı eski başkan Donald Trump’ı geride bırakmaya hazır. Ankete göre özellikle genç ve üniversite eğitimli Cumhuriyetçi seçmenler arasında Trump’a destek zayıflamış görünüyor.

Cumhuriyetçi Parti’de önseçimlerde oy kullanacak olan seçmenlerin yaklaşık yarısı 2024 yılında başkanlık seçimlerinde farklı bir adayı istiyor.

New York Times’ın anketine katılan 35 yaş altı seçmenlerin yüzde 64’ü ve seçim kampanyalarına bağış yapan seçmen kategorisinde siyasi tercihler açısından önemli bir gösterge olarak kabul edilen üniversite tahsili olanların da yüzde 65’i önseçimlerde Trump’a karşı oy kullanacaklarını belirtiyor.

Eski Başkan Donald Trump’ın 6 Ocak 2021 Kongre saldırısındaki tavrının kendisine destekte düşüşte etkili olduğu ifade ediliyor.

Önseçimde oy kullanacak seçmenlerin yüzde 75’i Trump’ın seçim sonuçlarına karşı çıkma hakkını kullandığını düşünse de, beş seçmenden biri Trump’ın “Amerikan demokrasisini tehdit edecek kadar ileri gittiği” görüşünde.

Ancak ankete göre Trump Cumhuriyetçi parti içinde diğer adaylara kıyasla önde olmayı da sürdürüyor.

Cumhuriyetçi Parti’den beş olası başkan adayı rakiplerine bakıldığında, seçmenlerin yüzde 49’u Trump’ın üçüncü kez aday olmasını destekleyeceklerini söylüyor.

Seçmenlere “2024 başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’de önseçimler bugün yapılsa kime oy verirsiniz?” sorusu yöneltildiğinde, seçmenlerin yüzde 25’i Florida Valisi Ros DeSantis; yüzde 7’si Teksas Senatörü Ted Cruz; yüzde 6’sı eski Başkan Yardımcısı Mike Pence; yüzde 6’sı Birleşmiş Milletler eski Daimi Temsilcisi Nikki Haley; yüzde 2’si de eski Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya destek veriyor.

Anket, Ron DeSantis ve Trump’ın önseçimlerde karşı karşıya gelmesi halinde muhafazakar haber kanalı Fox News’un desteğinin önemli hale gelebileceğini gösteriyor.

Fox News izleyicileri arasında Trump’a destek yüzde 62 iken, DeSantis’e destek yüzde 26. Haberleri başka bir kaynaktan alan Cumhuriyetçiler arasında iki isim arasındaki farksa 16 puan.

Demokratlar’ın yüzde 64’ü de Biden’ın adaylığını istemiyor

Yine New York Times anketine göre Demokrat Başkan Joe Biden da kendi partisi içinden endişe verici düzeyde şüpheyle karşı karşıya.

Demokrat seçmenin yüzde 64’ü 2024 başkanlık seçimlerinde yeni bir adayı tercih edeceklerini belirtiyor.

Bunda Biden’a görev onayının yüzde 33’e düştüğü bir sırada ekonomi ve enflasyon konusundaki endişelerin etkili olduğu belirtiliyor.

Geçen hafta sonuçları paylaşılan New York Times anketinde de ABD’de kayıtlı seçmenlerin dörtte üçünden fazlası ülkenin yanlış yönde ilerlediği görüşünde.

Bu da ABD’de her yaş ve ırk grubunda, kırsal ve kentsel bölgelerde ve her iki siyasi parti seçmeninde bir kötümserlik olduğu şeklinde yorumlanmıştı.

Ankete göre Amerikalı seçmenlerin sadece yüzde 13’ü ülkenin doğru yolda olduğu görüşündeydi.

VOA tarafından geçilen “Cumhuriyetçiler’in Yarısı Trump’tan Farklı Aday İstiyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Cumhuriyetçiler’in Yarısı Trump’tan Farklı Aday İstiyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Cumhuriyetçiler’in Yarısı Trump’tan Farklı Aday İstiyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.