Cumhuriyet Bayramı Berlin’de coşku ile kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Berlin’de coşku ile kutlandı

ABONE OL
15:35 - 07/11/2019 15:35
Cumhuriyet Bayramı Berlin’de coşku ile kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin`de Cumhuriyet Bayramı muhteşem bir balo ile coşkulu şekilde kutlandı.

CHP Berlin Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çorum-Der Kültür ve Eğitim Merkezi, Halkçı Devrimci Birliği HDB, Tokat ve Çevresi Çağdaş Demokratlar Derneği`nin ortaklaşa düzenlediği muhteşem baloda Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yılı coşkulu bir şekilde kutlandı.

Berlin`de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği Cumhuriyet Bayramı balosuna Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği’nden  Elçi Müsteşarı Ali İhsan İzbul,  Türkiye Cumhuriyeti Berlin Başkonsolosu Yardımcısı Erdinç Evirgen, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Bayramı kutlaması şehitler adına yapılan saygı durusu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Baloyu düzenleyen CHP Berlin Birliği adına Başkan Kenan Kola, Atatürkçü Düşünce Derneği adına Başkan Ali Kemal Aksoy, Çorum-Der Kültür ve Eğitim Merkezi adına Nezaket Kirazlı, Halkçı Devrimci Birliği HDB adına Başkan Ahmet İyidirli, Tokat ve Çevresi Çağdaş Demokratlar Derneği adına da Mürsel Yıldırım kısa birer konuşma yaparak, Cumhuriyet`in önemine dikkat çekip davetlileri selamladılar.

Sivil Toplum Kuruluşları ve dernekler adına okunan ortak açıklamada, aradan 96 yıl geçmesine rağmen, 29 Ekim 1923 tarihinde ilân edilen Cumhuriyet’e ve onun kurucusu Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’e alçakça saldırıların halâ devam ettiğinin altı çizilerek şu ifadelere yer verildi: “Cumhuriyet bizlerin sahip çıktığı bir sistem olup, lâiklikle birlikte vazgeçilmez bir yaşam biçimidir. Cumhuriyet kulluktan vatandaşlığa, evrensel değerlere geçiştir. Cumhuriyeti daha da demokratik yapmak hepimizin başlıca görevidir. Demokratik, tüm vatandaşların özgür ve eşit birey olduğu, bölgesinde barışın hakim olduğu bir Türkiye için, Cumhuriyeti savunuyoruz. Bizler başta Mustafa Kemâl olmak üzere Cumhuriyeti kuran ve yaşatan tüm değerli insanlarımızı rahmetle anıyoruz.“

Yaklaşık dörtyüz davetlinin katıldığı baloya Neşeli Günler Kumpanyası adlı orkestra ve tangolarıyla Dilek Ölçüm renk kattı. Gecenin moderatörlüğünü Selda Uçar yaptı.

ha-ber.com/M. Sefa Doğanay
Fotoğraflar/Mustafa Temel/Sadık Karslı

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.