Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kiev’de Temaslarda Bulundu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kiev’de Temaslarda Bulundu

ABONE OL
07:33 - 02/05/2022 07:33
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kiev’de Temaslarda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Ankara ziyareti ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile Kiev’de görüştü.

Rusya’nın işgal girişiminde bugün 65’inci gün geride kalırken, Türkiye’nin Kiev – Moskova hattında barış amaçlı diplomatik girişimleri devam ediyor.

İbrahim Kalın, Twitter hesabı aracılığıyla Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile birlikte Kiev temaslarına ilişkin fotoğrafları ve Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği’ndeki açıklamasını paylaştı. “Özellikle İstanbul sürecinin devam ettirilmesi, bu savaşın sonlandırılmasında kilit bir rol oynayabilir. Bununla ilgili çalışmalarımızı da yoğun bir şekilde sürdürüyoruz” diyen Kalın, Zelenski’nin ardından Ukrayna Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı Andrei Yarmak ile de heyetler arası toplantı gerçekleştirdi.

Kalın, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta BM Genel Sekreteri Guterres’in Ankara ziyareti sonrasında hem Zelenski hem de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmeleri yaptığını da anımsattı. Kalın, Kiev’e Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Zelenski arasındaki görüşmede kararlaştırıldığı üzere ziyarette bulunduklarını söyledi. Kalın, “Zelenski’nin bugüne kadar Ukrayna’ya verdiği destek ile savunduğu ve müzakereye öncelik veren yaklaşımlarından dolayı Türkiye’ye teşekkür ettiğini” aktardı.

Kalın, Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği’nde Türk vatandaşları ve Kırım Tatar Türkleriyle iftar davetinde görüştü. Bu kapsamda Kalın, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’yla bir araya geldi

VOA tarafından geçilen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kiev’de Temaslarda Bulundu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kiev’de Temaslarda Bulundu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kiev’de Temaslarda Bulundu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.