Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’nin İzmir ilçe adaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’nin İzmir ilçe adaylarını açıkladı

ABONE OL
18:02 - 27/01/2024 18:02
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’nin İzmir ilçe adaylarını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Hamza Dağ’ın ilan edilmesinin ardından 30 ilçenin belediye başkan adaylarını da İzmir’de düzenlenen tanıtım toplantısında açıkladı.

25 ilçede AK Parti’nin, 5 ilçede ise MHP’nin adaylarının tanıtıldığı toplantıda konuşan Erdoğan, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirerek “Eser ve hizmet yerine istismar peşinde koşarak şehri ihmal edenlerin amacı, İzmirliler’e yaptıkları ihanetin ve boğazlarına kadar battıkları yolsuzluğun üzerini örtmektir. Şu güzelim körfezi önce kokutup, sonra kimyasal maddeyle o kokuyu bastırmaya çalışanların bu şehre verecekleri hiçbir şey yoktur” dedi.

İzmir’den İmamoğlu’nu hedef aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İzmirliyle, İzmir’le aramıza kimseyi sokmadık. Ne İzmir ne de İzmirlilik kimsenin tekelinde değildir. Bu şehre aşkla, sevdayla hizmet eden herkes İzmirlidir. Aksini söyleyenler İzmir’e en büyük kötülüğü yapanlardır. Nedir bu İzmir Körfezi’nin hali? Kokudan geçiliyor mu?” diye sordu.

İzmir’den yaptığı konuşmada CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da isim vermeden hedef alan Erdoğan, “Bir zamanlar belediye başkanı olmadan önce İstanbul’da Haliç işte böyleydi. Haliç’i bu pisliklerden biz kurtardık. Şu andaki zat göreve geldi, göreve geldikten sonra tekrar Haliç eski haline dönmeye başladı. İzmir’in ilçelerinin, sokaklarının hali ortada” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanınız olarak tüm imkanlarımızla İzmir’i ayağa kaldırmak için seferber olacağız”

“İzmir halkını tıpış tıpış sandığa gidip kendilerine oy verecek güruh olarak görenler bu şehrin insanlarının gönlünü kazanmak için niye uğraşsın” diyen Erdoğan yerel seçimlere ilişkin mesajlarını şöyle sürdürdü: “Biz bu şehre efendi olmaya değil hizmetkar olmaya talibiz. Konak Tüneli’ni bu anlayışla açtık, deprem konutlarını, diğer hizmetleri bu anlayışla yaptık. Bunlarda darbecilikle övünmekten bölücü örgütün tahakkümündeki partiye şehri peşkeş çekmeye, ecdada ve insanımızın değerlerine küfretmeye kadar her türlü rezillik var. Tüm bu rezillikleri Atatürk’ün silüeti altında gizleyeceklerini sananlar, 31 Mart’ta hak ettikleri dersi alacaklardır.”

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ’a İzmirliler ’den destek isteyen Erdoğan, “İzmir’i karış karış bilen bu kardeşimizi ilçe adaylarımızla birlikte sizlere emanet ediyoruz. Uzun yıllardır gereksiz tartışmalar, vizyonsuz yöneticiler elinde heder olan İzmir, Hamza Dağ kardeşimizle birlikte tarihi bir silkiniş içine girecektir. Cumhurbaşkanınız olarak tüm imkanlarımızla İzmir’i ayağa kaldırmak için seferber olacağız” dedi.

AK Partili yerel yönetimlere iktidar desteği sözü

Yerel yönetimler ile merkezi iktidar arasında işbirliği olması gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, AK Partili yerel yönetimlere iktidar desteği sözü de verdi. Erdoğan, “Şehirlerimiz hak ettikleri atılımları gerçekleştirebilsin diye hükümet olarak 21 yıldır ülkemizi temel altyapı donanımlarıyla donattık. Vizyon ve gönül birliği içinde belediye başkanlarının yönettiği şehirlerde hükümet ve yerel yönetim sinerjisiyle bu atılımları hayatta geçirdik. Sadece belediyeden beklemeyeceğiz; merkezi yönetim olarak, bu milletin efendisi değil hizmetkarı olan Erdoğan kardeşiniz olarak ulaşımıyla, suyuyla, arıtmasıyla, çevresiyle, yeşiliyle, sosyal destekleriyle, ülkemize yakışır, milletimizin beklentilerine cevap verecek belediyelerle geleceğin Türkiye’sine yürüyelim. Bunu da ancak şehrinin hizmetinde, insanının yanında yer alacak Cumhurbaşkanı’yla, belediye başkanlarıyla sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

“Hamdolsun, bizim adaylarımız belediye başkanlığı koltuğunda oturan ama gözü, gönlü ve aklı başka yerlerde olan isimler gibi değildir” diyen Erdoğan, İzmir’in bu seçimlerde kendisini yıllardır ihmal edenlerden sandıkta hesap soracağına, tercihini gerçek belediyecilikten yana yapacağına yürekten inandığını söyledi.

İzmir’de 30 ilçede 5 MHP’li aday

Erdoğan konuşmasının ardından yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarmayarak AK Parti’ye destek veren MHP’den 5 ismin de aralarında olduğu ilçe adaylarını tanıttı.

2019’daki yerel seçimlerde AK Parti kentte Bergama, Kınık, Kiraz ve Bayındır ilçelerinde, MHP ise Aliağa’da belediye başkanlığı yarışını kazanmıştı.

Kiraz, Bayındır ve Aliağa’da mevcut belediye başkanları yeniden aday olarak belirlenirken malvarlığı hakkında yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun, AK Parti’den yeniden aday gösterilmemesi de dikkat çekti.

31 Mart’ta İzmir’de yarışacak isimler arasında AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez, Çankırı Konak ilçesinde partisinden aday gösterilirken aday adaylığı için görevinden istifa eden Karaburun Kaymakamı Eyüp Kaykaç da AK Parti’nin Karaburun adayı olarak açıklandı. Diğer adaylarsa çoğunlukla partinin il ve ilçe yönetimleri ile belediye meclis üyeliğinde görev yapan isimlerden oluştu.

Aliağa: SERKAN ACAR (MHP Adayı)
Balçova: EROL EROĞLU
Bayındır: UĞUR DEMİREZEN
Bayraklı: BİLAL KIRKPINAR
Bergama: SADIK DOĞRUER
Beydağ: HÜSEYİN AY
Bornova: CEVDET ÇAYIR
Buca: ADNAN ÖZTEKİN
Çeşme: ESAT TANIK (MHP Adayı)
Çiğli: MURAT GÖKÇEKAYA
Dikili: SEMA AKINCI (MHP Adayı)
Foça: TANER ACAR (MHP Adayı)
Gaziemir: DENİZ DOĞAN
Güzelbahçe: SAİME UZ
Karabağlar: MEHMET SADIK TUNÇ
Karaburun: EYÜP KAYKAÇ
Karşıyaka: İSMAİL ÇİFTÇİOĞLU
Kemalpaşa: GALİP ATAR
Kınık: SAMİ MOLLA AHMET
Kiraz: SALİHA ÖZÇINAR
Konak: CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI
Menderes: SİNAN AKDENİZ
Menemen: AYDIN PEHLİVAN
Narlıdere: MURAT SARMAN
Ödemiş: ALİ HADİM
Seferihisar: AHMET AYDIN
Selçuk: ZEYNEL BAKICI
Tire: ARİF DEMİRKAN (MHP Adayı)
Torbalı: ÖZGÜR ERMAN ÇAĞLAR
Urla: TARKAN BAKIRLI

VOA tarafından geçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’nin İzmir ilçe adaylarını açıkladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’nin İzmir ilçe adaylarını açıkladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’nin İzmir ilçe adaylarını açıkladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.