Columbia Üniversitesi’ndeki İsrail protestosunda öğrencilere püskürtülen kimyasal maddenin ne olduğu araştırılıyor

Columbia Üniversitesi’ndeki İsrail protestosunda öğrencilere püskürtülen kimyasal maddenin ne olduğu araştırılıyor

ABONE OL
20:16 - 23/01/2024 20:16
Columbia Üniversitesi’ndeki İsrail protestosunda öğrencilere püskürtülen kimyasal maddenin ne olduğu araştırılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

New York’ta Filistin’e destek protestoları sürerken Columbia Üniversitesi’nde düzenlenen İsrail karşıtı protestoya katılan öğrencilerden bazıları, üzerlerine kötü kokan bir kimyasal madde püskürtüldüğü şikayetinde bulundu.

New York Emniyet Teşkilatı, Cuma günü düzenlenen protestoda bazı göstericilerin üzerine kimyasal içeren bir madde püskürtüldüğüne, bundan etkilenen öğrencilerde mide bulantısı ve baş ağrısı gibi şikayetler görüldüğüne dair kendilerine bilgiler geldiğini açıkladı. Polis, konuya ilişkin soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Protestoyu organize eden gruplar, spreyleri püskürten iki kişi olduğunu ve bu kişilerin de başlarını Filistin’i temsil eden kefiye ile sardıklarını belirtti. Bu kişilerin Columbia Üniversitesi öğrencileri oldukları ifade ediliyor.

Spreyden etkilenerek hastaneye kaldırılan öğrenci sayısının 8 olduğu belirtiliyor.

Söz konusu spreyin Skunk adı verilen bir kimyasal olduğu iddia ediliyor. Kokarca anlamına gelen Skunk, İsrailli Odortec firması tarafından geliştirilen ve İsrail ordusu tarafından Batı Şeria’daki göstericilere karşı kullanıldığı öne sürülen bir kimyasal.

Skunk’ı ABD’ye tedarik ederen Mistral Security şirketi internet sitesinde, “öldürücü olmayan kötü kokulu sıvının” kalabalıkların “faaliyetlerini durdurmasını ve polisin minimum yaralanma ve kayıpla kontrolü ele almasın” sağladığını yazıyor.

Okul da soruşturma başlattı

Üniversite yönetiminden yapılan açıklamaya göre, konuya ilişkin olarak okul da bir soruşturma başlattı ve bahsi geçen iki şüphelinin okula girişi çıkışını yasakladı.

Hastaneye kaldırılanlar haricinde de en az 18 öğrencinin üzerlerine kötü koku bulaştığını ve zaman geçtikte kokunun daha da kötüleştiğini ve yıkanınca da çıkmadığını söyledikleri ifade ediliyor.

Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) de yayınladığı bir açıklamayla spreyli saldırıyı kınadı. Açıklamada, “Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi’nin

New York şubesi (CAIR-NY) olarak Columbia Üniversitesi’nde düzenlenen Filistin yanlısı bir protesto sırasında “Skunk” ürünü olduğundan şüphelenilen kötü kokulu bir kimyasal maddenin kullanılmasını kınıyoruz. CAIR-NY ayrıca kolluk kuvvetlerinden olayın olası bir nefret suçu olarak soruşturulmasını talep ediyor” denildi.

VOA tarafından geçilen Columbia Üniversitesi’ndeki İsrail protestosunda öğrencilere püskürtülen kimyasal maddenin ne olduğu araştırılıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Columbia Üniversitesi’ndeki İsrail protestosunda öğrencilere püskürtülen kimyasal maddenin ne olduğu araştırılıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Columbia Üniversitesi’ndeki İsrail protestosunda öğrencilere püskürtülen kimyasal maddenin ne olduğu araştırılıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.