“Çok Sayıda İnfaz ve Tecavüz Vakası Var”

“Çok Sayıda İnfaz ve Tecavüz Vakası Var”

ABONE OL
11:01 - 12/04/2022 11:01
“Çok Sayıda İnfaz ve Tecavüz Vakası Var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Birleşmiş Milletler yetkilisi Sima Bahous, Rus güçlerinin Ukrayna’nın başkenti Kiev çevresinden çekilmesinin ardından, infaz ve tecavüz vakalarının sayısındaki fazlalığın ortaya çıktığını söyledi.

Ürdün’ün BM Daimi temsilcisi olan Bahous, BM Güvenlik Konseyi’ndeki konuşmasında, “Tecavüz ve cinsel şiddet vakalarını giderek daha fazla duyuyoruz” diyerek, iddiaların araştırılması gerektiğini ifade etti.

Rusya ise iddiaları reddediyor. Rusya’nın BM Büyükelçi Yardımcısı Dimitri Polyanski, “Ukrayna’nın ve müttefiklerinin Rus askerlerini sadist ve tecavüzcü gibi gösterme niyetinde olduğunu” savundu.

Rusya, Ukrayna işgalinin başladığı 24 Şubat’tan bu yana ülkede insan hakları ihlalleriyle suçlanıyor. Ukrayna, Rusya’nın savaş suçu işlediğini ve bu suçların uluslararası kuruluşlarca soruşturulması gerektiğini bildiriyor.

Bu arada, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in bugün Belarus Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenko ile görüşmesi bekleniyor. Görüşmede, Ukrayna savaşı ile Batı yaptırımlarının ele alınması öngörülüyor.

“Doğu’da çatışmalar artacak”

Diğer yandan, İngiltere Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından bugün yayınladığı son istihbarat bilgisinde, “Ukrayna’nın doğusundaki çatışmaların önümüzdeki iki ila üç hafta içerisinde artacağını tahmin ettiklerini” bildirdi.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Ukrayna’daki Rus saldırılarının Donetsk ve Luhansk bölgelerinde yoğunlaştığı belirtilerek, Rus güçlerinin Belarus üzerinden Ukrayna’nın doğusuna konuşlanmaya devam ettikleri kaydedildi.

Pentagon dün, Ukrayna’nın doğusunda hareketlilik olduğunu bildirmişti. Ukrayna Savunma Bakanlığı da, Rusya’nın bu bölgede çok yakın bir zamanda büyük bir operasyon başlatmasını beklediklerini açıklamıştı.

VOA tarafından geçilen “Çok Sayıda İnfaz ve Tecavüz Vakası Var” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Çok Sayıda İnfaz ve Tecavüz Vakası Var” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Çok Sayıda İnfaz ve Tecavüz Vakası Var” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.