”Çocuklarda 900’den Fazla Ağır Sarılık Vakası Bildirildi”

”Çocuklarda 900’den Fazla Ağır Sarılık Vakası Bildirildi”

ABONE OL
12:15 - 25/06/2022 12:15
”Çocuklarda 900’den Fazla Ağır Sarılık Vakası Bildirildi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bugün yaptığı açıklamada, 33 ülkenin şu ana kadar çocuklarda 920 olası şiddetli ağır sarılık (hepatit) vakası bildirdiğini açıkladı. Bu sayı Mayıs ayında 270’ti.

WHO, 267’sı İngiltere’de olmak üzere olası vakaların yarısından çoğunun Avrupa’da görüldüğünü ve vakaların üçte birinin ise ABD’da olduğunu bildirdi.

Sağlık yetkilileri, dünya genelindeki küçük çocuklarda ciddi sarılık veya karaciğer iltihabı vakalarındaki gizemli artışı araştırıyor. Salgın ilk olarak Nisan ayında İngiltere’de bildirilmiş ve o zamandan beri onlarca ülkeyi vurmuştu.

ABD sağlık yetkilileri, çocuklarda yaygın görülen bir virüs olan adenovirüs enfeksiyonunun vakaların açıklanmasında önde gelen hipotezlerden olduğunu söylüyor.

WHO’nun 22 Haziran itibarıyla açıkladığı son verilerde henüz bildirilen vakalar sınıflandırılmadığı için dört ülke hariç tutuldu.

Rapora göre cinsiyet ve yaşa bağlı bilgilerin mevcut olduğu 422 vakanın yarısına yakınını erkeklerde oluşturuyordu ve bunların çoğu 6 yaşın altındaydı.

WHO tarafından yapılan açıklamada akut hepatitli 45 çocuğun karaciğer nakline ihtiyaç duyduğu ve çoğu kuzey ve güney Amerika’da toplam 18 ölüm olduğu belirtildi.

VOA tarafından geçilen ”Çocuklarda 900’den Fazla Ağır Sarılık Vakası Bildirildi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ”Çocuklarda 900’den Fazla Ağır Sarılık Vakası Bildirildi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ”Çocuklarda 900’den Fazla Ağır Sarılık Vakası Bildirildi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.