Çocuk Ressamlar Atasözlerimizi Çizdi

Çocuk Ressamlar Atasözlerimizi Çizdi

ABONE OL
00:37 - 30/06/2020 00:37
Çocuk Ressamlar Atasözlerimizi Çizdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ruhr Veliler Birliği, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) desteğiyle korona salgını döneminde “Atasözü ve Deyimlerimiz Resimleme Yarışması” düzenledi.

Korona salgını nedeniyle neredeyse herkesin evlere kapandığı sıkıntılı bir dönemde Ruhr Veliler Birliği dikkatleri üzerine çekti ve farklı bir eğitim anlayışıyla çocukların yeteneklerinin keşfine ve bunların sonucunu sergilemelerine fırsat tanıdı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı desteğiyle gerçekleşen “Atasözü ve Deyimlerimiz ve Önemli Günlerin Resimleme Yarışmasına” Almanya ve Türkiye’den 6 ile 13 yaşları arasında çocuklar toplam 150 resimle katıldılar. 9 hafta boyunca her hafta farklı konuyla düzenlenen yarışmanın sonuçları Facebook da takipçilerin beğenileri de dikkate alınarak öğretmen ve velilerden oluşan bir jüri tarafından belirlendi ve ilk üçe giren resim ödüllendirildi.

 “Aç Ayı Oynamaz” konulu yarışmanın finalistleri Doğukan Yayla (1.), Ela Yorgancı (2.) ve İclal Okuyucu (3.) oldular. “Meyve Veren Ağaç Taşlanır” konulu yarışmanın finalistleri Rumeysa Zeynep Şimşek (1.), Ceyda Çetinkaya (2.), Neslihan Korar ve Esila Tunçtürk (3.) oldular.  “Doğru Söyleyeni Dokuz Köyden Kovarlar” konulu yarışmanın finalistleri Neslihan Korar (1.), Numan Yeşilsu (2.), Rumeysa Zeynep Şimşek ve Ceyda Çetinkaya (3.) oldular.  “Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var” konulu yarışmanın finalistleri Neslihan Korar (1.), Ecrin Yaren ve Mecid Yaren  (2.), Rumeysa Zeynep Şimşek ve Numan Yeşilsu (3.) oldular. “Üzüntü Paylaşılınca Azalır Sevgi Paylaşıldıkça Çoğalır” konulu yarışmanın finalistleri Rumeysa Zeynep Şimşek (1.), Beyza Fatma Kalyoncuoğlu (2.), Ecrin Yaren ve Mecid Yaren (3.) oldular. “Ağlarsa Anam Ağlar Başkası Yalan Ağlar” konulu yarışmanın finalistleri Beyza Fatma Kalyoncuoğlu, Eymen Hüseyin Keskin (2.) İlyas Sarıkaya ve Eslem Oğuzhan (3.) oldular. “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu yarışmanın finalistleri Ceyda Çetinkaya (1.), Rumeysa Zeynep Şimşek (2.) ve Minel Katırcı (3.) oldular. “19 Mayıs Ulusal Gençlik ve Spor Bayramı” konulu yarışmanın finalistleri Rumeysa Zeynep Şimşek (1.), Zeynep Yavuz (2.), Beyza Kalyoncuoğlu ve Neslihan Korar (3.) oldular. “Korona Günlerinde Ramazan Bayramı” konulu yarışmanın finalistleri Rumeysa Zeynep Şimşek (1.), Eslem Oğuzhan (2.), İlyas Sarıkaya ve Zeynep Yavuz (3.) oldular.

Ruhr Veliler Birliği Başkanı Dr. Ali Sak konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Korona salgını sebebiyle hayatın her alanında başlatılan kısıtlamalar sebebiyle yönetim kurulundaki arkadaşlarla istişare ederek bu süreci nasıl değerlendirebileceğimizi düşündük. Arkadaşlarımızdan gelen öneriler neticesinde “Masal Saati”, “Türkü Saati”, “Ders Materyalleri Paylaşımı” ve “Resim Yarışması” gibi değişik öneriler sunuldu ve bunların hepsi de YTB’nin de maddi desteğiyle hayata geçirildi. Özellikle resim yarışmasına Almanya ve Türkiye’den 150 ye yakın resimle katılım oldu. Gayemiz çocuklara sadece resim yaptırmak veya resim tekniklerinin gelişmesi değil, aynı zamanda uygun konular seçerek tüm aile bireylerini bu sürece katmaktı. Bu bağlamda öğretmenimiz Meral Bektaş’tan gelen “Atasözü Resimleme Yarışmasını” hayata geçirmiş olduk. Bu vesileyle çocuklarımızın resmi çizmeden önce aileleriyle istişare etmelerini, atasözlerini ne derece anlıyor ve resimleyebildiğini değerlendirdik. Bu yarışma süresince katkı sunan tüm yönetim kurulu üyelerimize, çocuklarını ve öğrencilerini katılmaya teşvik eden velilerimize ve öğretmenlerimize ve tabii ki bu sürece maddi manevi desteğini sunan YTB’ye candan teşekkür ediyoruz.”

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.