CNN’in eleştirilerin odağındaki CEO’su Chris Licht görevden alındı

CNN’in eleştirilerin odağındaki CEO’su Chris Licht görevden alındı

ABONE OL
19:59 - 08/06/2023 19:59
CNN’in eleştirilerin odağındaki CEO’su Chris Licht görevden alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’de yayın yapan CNN televizyonunun CEO’su Chris Licht tartışmalı ve çalkantılı geçen 13 ayın ardından görevden alındı. Medya kuruluşu uzun bir süredir Chris Licht yönetimiyle ilgili eleştiriler ve kanalın onun yönetimindeki yayın politikası konusundaki tartışmalarla çalkalanıyordu.

Görev değişikliği kanalın bu sabahki haber toplantısı sırasında duyuruldu. Medya kuruluşunda bir süredir eleştirilerin odağında olan Chris Licht iki gün önceki açıklamasında CNN ekibinin güvenini kazanmak için çok çalışacağını söylemişti.

CNN’in bağlı olduğu ana şirket Warner Bros. Discovery’nin CEO’su David Zaslav dört kişiden oluşan geçici bir yönetim kadrosunu görevlendirdiğini açıkladı ve Chris Licht’in yerine kapsamlı bir arayışın ardından yeni bir yönetici getireceğini söyledi.

Zaslav, Chris Licht için yaptığı açıklamada, “Derin bir gazetecilik ve medya sevgisi var. Bunu da görevi boyunca açık şekilde gösterdi. Ancak ne yazık ki işler bizim umduğumuz gibi gitmedi. Bunun da sorumluluğu bana ait” dedi.

Yayın politikası tartışmaya yol açmıştı

Chris Licht özellikle eski Başkan Donald Trump dönemiyle birlikte ABD’de toplumun kutuplaştığı gözlemlerinin gölgesinde, Trump tarafından da sıklıkla hedef alınan CNN’i her iki siyasi tarafı da cezbedebilecek bir kanal haline getirme çabası kapsamında kanalın başına getirilmişti.

Ancak kanalda bazı isimler Chris Licht’in uyguladığı yayın politikasına tepki göstermiş ve kanalın geçen ay eski Başkan Donald Trump’ın halktan soruları yayınladığı toplantıyı canlı yayınlaması eleştirilere neden olmuştu.

Chris Licht CNN’deki görevine gelmeden önce kanalın COVID-19 pandemisi sırasında yayınlarını ve Donald Trump dönemindeki anlayışını da eleştirmiş ve kanalın kurulduğu ilk dönemde benimsediği gazetecililkten uzaklaştığını iddia etmişti.

Chris Licht görevde olduğu dönem boyunca CNN’de sabah programlarının sunucularını değiştirmiş ve Trump hakkında sivri ve sert çıkışlarıyla bilinen ekran yüzü Don Lemon görevden alınmıştı.

2021’de işine son verilen Chris Cuomo’nun ardından ABD’de televizyonların en çok izlendiği prime time diliminde seyirciyle buluşan ekran yüzleri de değiştirilmiş; bu kapsamda CNN’in eski Beyaz Saray muhabiri Kaitlan Collins bu kuşağa getirilmişti.

CNN’in dijital paltformlarda yayına başladıktan birkaç hafta sonra kapatılan servisi CNN Plus da yine Chris Licht döneminde tartışmalı şekilde yayın hayatına son vermişti.

Daha önceki medya kariyerinde MSNBC’de yayınlanan Morning Joe ve Stephen Colbert’in gece yayınlanan programında yapımcı olarak görev yapan Chris Licht, 13 ay önce ayrılan CEO Jeff Zucker’ın yerine göreve getirilmişti.

Jeff Zucker CNN’de üst düzey bir yönetici ile her iki tarafın da rızasının olduğu ilişkisini gizlediği gerekçesiyle görevden alınmıştı.

İzlenme oranları düşüşte

Atlantic dergisi geçen hafta Cuma günü Chris Licht ile ilgili uzun ve kapsamlı bir profil yazısı yayımlamıştı. Yazı “CNN’deki Krizin İçinden” başlığını taşıyordu.

Wall Street Journal’ın bu haftaki haberinde, Jake Tapper, Anderson Cooper ve Erin Burnett gibi CNN’in deneyimli ekran yüzlerinin Chris Licht’in yönetimi hakkında rahatsızlıklarını kapalı kapılar ardında paylaştıları belirtilmişti.

Kanal son dönemde düşen reytingleriyle de gündemde. CNN’in Mayıs ayında prime time izlenme oranının bir önceki aya kıyasla yüzde 16 düştüğü ve rakibi MSNBC’nin izlenme rakamlarının yarısından azına ulaştığı belirtiliyor.

VOA tarafından geçilen CNN’in eleştirilerin odağındaki CEO’su Chris Licht görevden alındı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. CNN’in eleştirilerin odağındaki CEO’su Chris Licht görevden alındı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan CNN’in eleştirilerin odağındaki CEO’su Chris Licht görevden alındı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.