Çin’in Roket Açıklamasına Amerika’dan Eleştiri

Çin’in Roket Açıklamasına Amerika’dan Eleştiri

ABONE OL
18:27 - 09/05/2021 18:27
Çin’in Roket Açıklamasına Amerika’dan Eleştiri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Pekin, Çin’in en büyük roketinin kalıntılarının Hint Okyanusu’na düştüğünü açıkladı. Açıklamaya Amerika Uzay Komutanlığı’ndan tepki geldi, kalıntıların denize ya da karaya düştüğünün bilinmediği belirtildi.

Çin Uzay Ajansı roketin kalıntılarının Hint Okyanusu’na düştüğünü belirtti. Roketin atmosfere girdiğinde parçalara ayrıldığı ve Maldivler’in batısına düştüğü vurgulandı.

Roketin günlerdin nereye düşeceği tartışılıyordu. Amerikalı ve diğer yetkililer roketin parçalarının can kayıplarına neden olabileceği uyarısında bulunuyordu.

Çin’in açıklamasına göre olayda herhangi bir can kaybı ya da maddi zarar gerçekleşmedi.

Amerikan Uzay Komutanlığı’ndan ise farklı bir açıklama geldi.

Açıklamada roketin Arap Yarımadası’ndan dünyaya giriş yaptığı belirtildi. Açıklamada, Çin’in roketin parçalarının düştüğünü açıkladığı yer teyit edilmedi, bunun yerine parçaların deniz ya da karaya düştüğünün belli olmadığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca roket parçalarının nereye düştüğünün bu aşamada Amerikan Uzay Komutanlığı tarafından belirtilmeyeceği de vurgulandı.

Amerika Savunma Bakanı Lloyd Austin uzaya yolculuk yapan ülkelerin dünyadaki insanlara ve mülklere yönelik riskleri minimize etmesi gerektiğini belirtti ve Çin’in uzay artıklarıyla ilgili sorumluluk standardını karşılamadığının çok açık olduğunu kaydetti.

Son dönemde Çin’in uzayla ilgili hırsı bir sır değil.

Pekin, uzay çalışmalarına milyarlarca dolar ayırmış durumda ve 2019’da Çin, Ay’ın uzak bölümüne mürettebatsız uzay aracı gönderen ilk ülke oldu.

VOA tarafından geçilen Çin’in Roket Açıklamasına Amerika’dan Eleştiri haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çin’in Roket Açıklamasına Amerika’dan Eleştiri haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çin’in Roket Açıklamasına Amerika’dan Eleştiri haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.