Çin’den Kuzey Kore’ye Mesaj

Çin’den Kuzey Kore’ye Mesaj

ABONE OL
02:13 - 10/10/2020 02:13
Çin’den Kuzey Kore’ye Mesaj
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in, Kuzey Kore iktidar partisinin kuruluş yıldönümü için bu ülkenin lideri Kim Jong Un’a bir kutlama mesajında, Pyongyang ile ilişkileri derinleştirme niyetinde olduğunu söylediği bildirildi.

Kuzey Kore’nin resmi haber ajansı KCNA’nın aktardığına göre Xi, “Çin-Kore ilişkilerini Koreli yoldaşlarla birlikte başarılı bir şekilde savunma, sağlamlaştırma ve geliştirme niyetimiz var” dedi.

İktidardaki Kore İşçi Partisi’nin kuruluşunun 75. yıldönümü bugün kutlanacak. Kutlamalar için Kuzey Kore’nin bazı uzun menzilli balistik füzelerinin de yer alacağı büyük bir askeri geçit töreni düzenlenmesi bekleniyor.

Çin’in Kuzey Kore’ye nükleer ve balistik füze programından dolayı yaptırım uygulayan ülkelerin arasına katılmasından beri iki ülke arasında ilişkiler soğuk seyrediyordu. Çin ve Kuzey Kore liderleri 2018-2019 yılları arasında beş kez bir araya geldi.

Çin’le ticarete büyük ölçüde bağımlı olan Kuzey Kore Corona virüsü nedeniyle sınırlarını kapattı, ancak bu durumun ekonomisini olumsuz etkilediği sanılıyor. Kuzey Kore şimdiye kadar doğrulanmış Corona virüsü vakası açıklamadı.

VOA tarafından geçilen Çin’den Kuzey Kore’ye Mesaj haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çin’den Kuzey Kore’ye Mesaj haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çin’den Kuzey Kore’ye Mesaj haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.