Çin’de Yolcu Uçağı Düştü

Çin’de Yolcu Uçağı Düştü

ABONE OL
13:38 - 21/03/2022 13:38
Çin’de Yolcu Uçağı Düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Çin’de içerisinde 123 yolcu ve 9 mürettebat bulunan bir yolcu uçağının düştüğü açıklandı. Çin’in devlet televizyonu CCTV’nin haberine göre ülkenin Guangxi bölgesindeki dağlık bölgede yolcu uçağıyla irtibat kesildi.

Çin Sivil Havacılık Kurumu da yolcu uçağının düştüğünü doğruladı. Uluslararası alanda uçuş kayıtlarını tutan Flightradar24 uygulamasına göre düşen uçak, Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı ve 6 yaşında.

Boeing şirketi kazanın ardından henüz bir açıklama yapmadı. Düşen 737-800 modeli dünyanın en güvenli uçaklarından biri olarak biliniyor. Kaza haberinin ardından Boeing hisselerinin uluslararası piyasalarda yüzde 6’dan fazla değer kaybettiği görülüyor.

Uçağın düştüğü dağlık alanda yangın çıktığı da gelen haberler arasında yer alıyor. Yolcu uçağının Kunming’ten Guanzghou’ya gitmekte olduğu açıklandı.

Sivil Havacılık Kurumu uçakla irtibatın Wuzhou bölgesinde kesildiğini açıkladı. Bölgeye acil arama kurtarma ekipleri yönlendirildi.

Uçağın China Eastern Havayolları şirketine ait olduğu açıklandı. Havayolu, dünyanın en büyük 6. havayolu şirketi olarak biliniyor.

Çin’de en son uçak kazası 2010 yılında yaşanmış kazada uçakta bulunan 96 yolcudan 44’ü iniş esnasında düşen Embraer E-190 tipi uçakta hayatını kaybetmişti.

Boeing şirketinin 737-MAX yolcu uçakları, 2018 ve 2019’da art arda Etiyopya ve Endonezya’da düşmesi üzerine tüm dünyada uçuşlardan çekilmiş ve çok uzun süre yenileme ve düzenlemeler yapılana kadar uçuşlarına izin verilmemişti.

VOA tarafından geçilen Çin’de Yolcu Uçağı Düştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çin’de Yolcu Uçağı Düştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çin’de Yolcu Uçağı Düştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.