Cinayet azaldı, soygun arttı, nefret suçlarında değişiklik olmadı

Cinayet azaldı, soygun arttı, nefret suçlarında değişiklik olmadı

ABONE OL
21:26 - 16/10/2023 21:26
Cinayet azaldı, soygun arttı, nefret suçlarında değişiklik olmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), 11 milyondan fazla suçla ilgili ayrıntılı verileri yayınladı. FBI’ın 2022 yılı suç istatistikleri tahminleri, ulusal şiddet suçlarının 2021 tahminlerine kıyasla yüzde 1,7 oranında azaldığını ortaya koydu.

FBI her Ekim ayında bir önceki yıla ait suç istatistiklerini yayınlayarak ABD’de başı çeken suçların ve yaygınlığının fotoğrafını çekiyor.

Rapora göre cinayet ve taksirli olmayan adam öldürme suçları 2022 yılında bir önceki yıla kıyasla ülke genelinde yüzde 6,1’lik bir düşüş kaydetti.

2022 yılında, şiddet suçları şemsiyesi altında tecavüz kategorisindeki suç sayısında tahmini yüzde 5,4’lük, ağırlaştırılmış saldırı suçunda da yüzde 1,1’lik düşüş görüldü.

Şiddet suçları FBI tarafından cinayet ve taksirli olmayan adam öldürme, tecavüz, ağır saldırı ve soygun olarak tanımlanıyor.

Ateşli silahlar 2022 yılında suçlarda en çok kullanılan silah oldu. Cinayet ve adam öldürme suçlarının yaklaşık yüzde 80’i ateşli silahlarla işlendi.

Hırsızlık suçu ise ülke genelinde tahmini yüzde 1,3 artış gösterdi.

Ülke genelindeki çeşitli polis dairelerinden alınan istatistiklere göre, araba hırsızlıkları yüzde 10’la 2021’den 2022’ye gözle görülür bir artış gösterdi ve 2023’te de artmaya devam ediyor.

FBI’a göre 2022 yılında 1 milyondan fazla araç çalındı. Veriler, araba hırsızlığı yapanların yaklaşık yüzde 18’inin 18 yaşın altındaki erkekler olduğunu gösterdi.

FBI tarafından yayınlanan ek nefret suçu istatistikleri, 2022’de işlenen nefret suçlarının miktarının 2021’dekiyle aynı kaldığını ve yüzde 1’den daha az arttığını gösterdi.

2022 yılı için nefret suçu istatistikleri raporunda da suçlar, mağdurları, failleri ve yerleri hakkında bilgi verildi. 2022 yılında, güvenlik güçlerinin nefret suçlarıyla ilgili olaylara katılımının önemli ölçüde arttığını kaydeden FBI, nüfusun %91,7’sini kapsayan 14 bin 631 olay raporunun sunulduğunu belirtti.

FBI’a göre bu raporlar, ırk, etnik köken, soy, din, cinsel yönelim, engellilik, cinsiyet ve cinsiyet kimliğine yönelik önyargıyla motive edilen 11 bin 634 adli olayı ve 13 bin 337 ilgili suçu içeriyordu.

2022 yılı için raporda, “13 bin 278 kişinin mağdur olduğu 11 binden fazla tek önyargılı nefret suçu olayı ve 433 mağdurun karıştığı 346 çok önyargılı nefret suçu olayı meydana geldi” denildi.

Tek önyargılı olaylarda ilk üç önyargı kategorisinin ırk/etnik köken/soy, din ve cinsel yönelim olduğu kaydedilen raporda, “Bildirilen nefret suçu olaylarının hacmine göre bu önyargı kategorileri içinde en yüksek önyargı türleri, ırk/etnik köken/soy önyargısı için siyah veya Afrikalı Amerikalı karşıtlığı, dini önyargı için Yahudi karşıtlığı ve cinsel yönelim önyargısı için eşcinsel (erkek) karşıtlığı” ifadeleri yer aldı.

VOA tarafından geçilen Cinayet azaldı, soygun arttı, nefret suçlarında değişiklik olmadı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Cinayet azaldı, soygun arttı, nefret suçlarında değişiklik olmadı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Cinayet azaldı, soygun arttı, nefret suçlarında değişiklik olmadı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.