Çin Ülkedeki Yabancılara Yönelik Gözaltı Tehdidi İddasını Yalanladı

Çin Ülkedeki Yabancılara Yönelik Gözaltı Tehdidi İddasını Yalanladı

ABONE OL
14:52 - 19/10/2020 14:52
Çin Ülkedeki Yabancılara Yönelik Gözaltı Tehdidi İddasını Yalanladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Çin, ülkedeki Amerikalılar’ı ve yabancı ülke vatandaşlarını gözaltına alma tehdidinde bulunduğu iddialarını reddetti.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Wall Street Journal gazetesi tarafından gündeme getirilen iddianın doğru olmadığını açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, günlük basın brifinginde konuyla ilgili bir soruya yanıt verdi. Sözcü, “Amerika’nın Çin’deki yabancıların gözaltına alınma tehdidi altında olduğu iddiası, mağduru oynama ve zihinleri bulandırma oyunudur” dedi. Lijian, Çin’in, ülkedeki yabancıların hakları ve güvenliğini korumakta olduğunu söyledi.

Wall Street Journal gazetesi, Çinli bilimadamlarının FBI tarafından gözaltına alınmasının ardından Çin’in ABD’yi uyardığı ve ülkesindeki Amerikalılar’ı gözaltına alacağı tehdidinde bulunduğunu iddia etmişti.

VOA tarafından geçilen Çin Ülkedeki Yabancılara Yönelik Gözaltı Tehdidi İddasını Yalanladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çin Ülkedeki Yabancılara Yönelik Gözaltı Tehdidi İddasını Yalanladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çin Ülkedeki Yabancılara Yönelik Gözaltı Tehdidi İddasını Yalanladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.