Çin Ticaret Bakanlığı: ABD ile ticaret anlaşmasının ilk aşaması görüşüldü

Çin Ticaret Bakanlığı: ABD ile ticaret anlaşmasının ilk aşaması görüşüldü

ABONE OL
11:13 - 17/11/2019 11:13
Çin Ticaret Bakanlığı: ABD ile ticaret anlaşmasının ilk aşaması görüşüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Çin ve ABD’nin baş ticaret müzakerecileri olan Çin Başbakan Yardımcısı Liu He ile ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in yeni bir ticaret anlaşmasının ilk aşaması üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Çin ve ABD’nin baş ticaret müzakerecilerinin yeni bir ticaret anlaşmasının ilk aşaması üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği öğrenildi.

Çin Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Çin Başbakan Yardımcısı Liu He ile ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in gerçekleştirdiği görüşme talebi ABD’den geldi.

Bakanlık açıklamasında “Taraflar, ticaret anlaşmasının birinci aşamasına ilişkin birbirlerinin temel kaygıları hakkında yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiler ve yakın temasta kalmaya karar verdiler” denildi.

Haziran 2018’den bu yana, iki ülke arasında ticaret savaşını sonlandırmaya yönelik, başarısızlıkla sonuçlanan müzakereler gerçekleştiriliyor.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.