Çin devletinin bilgisayar korsanları altyapıyı hedef aldı

Çin devletinin bilgisayar korsanları altyapıyı hedef aldı

ABONE OL
11:42 - 01/02/2024 11:42
Çin devletinin bilgisayar korsanları altyapıyı hedef aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Federal Soruşturma Bürosu FBI, Çin devletinin himayesindeki bilgisayar korsanlarının kritik altyapıyı hedef alan siber saldırı çabalarının başarısız kılındığını açıkladı.

Açıklamayı FBI Direktörü Christopher Wray yaptı.

Wray, enerji hatlarıyla boru hatları gibi altyapının hedef alındığını kaydetti.

Christopher Wray FBI’ın bu çabayı başarısız kıldığını söyledi.

Çin hükümetinden bu suçlamalarla ilgili henüz açıklama gelmedi.

Pekin, daha önce diğer ülkelere yönelik devlet sponsorluğundaki siber saldırı suçlamalarını reddetmişti.

Wray, Kongre komisyonunda yaptığı açıklamada Çin’in bir çatışma anında Amerikan altyapı sistemlerine zarar vermenin zeminini hazırlamakta olduğunu belirtti.

FBI Direktörü, Çin devletinin himayesindeki grubun söz konusu altyapılara bağlı, tarihi geçmiş yüzlerce ağa kötü amaçlı yazılım yükleyebildiklerini de kaydetti.

Wray, Çin’in saldırı zamanının geldiğine karar vermesi halinde, sadece siyasi ve askeri hedeflere odaklanmayacağını vurguladı.

ABD’de siber güvenlik uzmanları daha önce Çin’in bir çatışma anında iletişime zarar vermek için altyapıyı hedef almanın zeminini hazırlamakta olduğu uyarısında bulunmuştu.

Wray, Pekin’in siber savaşa ayırdığı kaynakla ilgili olarak Çin’in bilgisayar korsanlığı programının diğer önde gelen ülkelerin toplamından daha fazla olduğunu söyledi.

Wray, “FBI’ın siber ajanlarının sayısı Çinli mevkidaşlarına kıyasla oldukça az” dedi ve oranın 50’ye 1 olduğunu kaydetti.

VOA tarafından geçilen “Çin devletinin bilgisayar korsanları altyapıyı hedef aldı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Çin devletinin bilgisayar korsanları altyapıyı hedef aldı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Çin devletinin bilgisayar korsanları altyapıyı hedef aldı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.