***  “Çifte vatandaşlığa ihtiyacımız var!”

*** “Çifte vatandaşlığa ihtiyacımız var!”

ABONE OL
10:59 - 12/07/2008 10:59
***  “Çifte vatandaşlığa ihtiyacımız var!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ÇİFTE VATANDAŞLIĞA İHTİYAÇ VAR”

Berlin Eyaleti Uyum, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Heidi Knake-Werner, Almanya’da çifte vatandaşlığa ihtiyaç olduğunu belirtti

Knake-Werner, yaptığı yazılı açıklamada, Berlin’de Alman vatandaşlığına geçen yabancıların sayısı artarken, ülke çapında bu sayının azaldığına dikkat çekerek, ”Vatandaşların tümüyle eşit haklara sahip olabilmeleri için tek imkan Alman vatandaşlığına geçiş olduğu sürece engeller azaltılmalı. Bu demektir ki: Çifte vatandaşlığa ihtiyacımız var” dedi.
Özellikle Almanya’da doğan ve çifte vatandaşlığa sahip olan gençlerin 18 yaşından sonra 23 yaşına kadar bu vatandaşlıklardan birine karar vermeye zorlanmamaları gerektiğini ifade eden Knake-Werner, bunun yanı sıra Alman vatandaşı olmak isteyen yabancılara 1 Eylül’den itibaren uygulanacak vatandaşlık sınavının da vatandaşlığa geçişleri teşvik etmek için uygun olmadığını kaydetti.

"SINAVLAR SADECE ENGEL YARATIR!"

Alman bakan, bir insanın Alman toplumuna tümüyle iştirak edebilmesi için demokratik eğitimin kaçınılmaz olduğunu, ancak bu tür sınavların sadece engel yaratmaya yarayacağını savundu.
Almanya İçişleri Bakanlığının bir sözcüsü ise, bir açıklama yaparak, Alman vatandaşlarının çoğunun çifte vatandaşlığa karşı olduğunu savunarak, öncelikle çifte vatandaşlığa sahip olan gençlerin bu vatandaşlıklardan birine karar vermelerini öngören uygulamayla ilgili gelişmelerin izlenmesi gerektiğini belirtti.
Bu uygulama çerçevesinde bir gencin, 23 yaşından sonra da karar verememesi ve Alman vatandaşlığını doğrudan kaybetmesinden sonra da Alman vatandaşlığı için talepte bulunup bulunamayacağının sorulması üzerine de sözcü, Alman vatandaşlığını talep etmek için yaş sınırının bulunmadığına işaret etti. Anadolu Ajansı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.