Çiçek sektörü sevgililer gününe tedirgin hazırlanıyor

Çiçek sektörü sevgililer gününe tedirgin hazırlanıyor

ABONE OL
09:41 - 26/01/2021 09:41
Çiçek sektörü sevgililer gününe tedirgin hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pandemi sürecinin başında morali bozulan ve geçen Haziran ayından sonra toparlanan kesme çiçek sektörü Avrupa’daki alıcıların temkinli davranması nedeniyle sevgililer gününe tedirgin hazırlanıyor.

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçı Birliği başkanı İsmail Yılmaz pandemi süreci başında sınırların kapalı olması nedeniyle ihracat yapılamadığını, birçok üretici ve ihracatçının seralarında çiçeklerin söküldüğünü anımsattı.

Haziran ayından itibaren sektörün çok hızlı tepki göstererek toparlandığını ve 2019 yılını koruduklarını kaydeden Yılmaz, yeni yılla birlikte sektörün hareketlendiğini söyledi.

14 Şubat Sevgililer Günü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe hazırlandıklarını anlatan Yılmaz, Avrupalı ithalatçı firmaların pandemi nedeniyle temkinli davrandığını bu nedenle risk almak istemediğinden fiyatların istenilen düzeyde olmadığını vurguladı. İsmail Yılmaz, ”Şu an için fiyatlardan memnun olmasak da sektör hareketli. Fiyatlar düşündüğümüz rakamların yüzde 30 gerisinde kalıyor. Mal yok ama ihracat devam ediyor” dedi.

Sevgililer Günü’nde 70 milyon dal çiçek ihracatını yakalayacaklarını ve 7 milyon dolar döviz hedeflediklerini dile getiren Yılmaz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinden de umutlu olduklarını kaydetti. İsmail Yılmaz şöyle devam etti.

”8 Mart Dünya Kadınlar Gününden sonra İngiliz Anneler Günü var. Hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. 8 Mart için 75 milyon dal çiçek ihracatından 8-9 milyon dolar hedefledik. Bu döneme kadar Avrupa’da piyasaların daha gelişeceğini ve tedirginliklerinde ortadan kalkacağını umuyoruz.”

Yılmaz 2021 yılsonunu ise yüzde 20 artışla 125 milyon dolar ihracat hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.