CHP’nin seçim sonucuna itiraz etmeye hazırlandığı Hatay’da halk ne diyor?

CHP’nin seçim sonucuna itiraz etmeye hazırlandığı Hatay’da halk ne diyor?

ABONE OL
23:14 - 01/04/2024 23:14
CHP’nin seçim sonucuna itiraz etmeye hazırlandığı Hatay’da halk ne diyor?
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Seçim sonrası kesin olmayan sonuçlara göre yaklaşık 4 bin oy farkla CHP’den AK Parti’ye geçen Hatay’da halk seçim sonuçlarını VOA Türkçe’ye değerlendirdi. Parti ve şahıs ayırt etmediklerini ifade eden Hataylı’lar yeni başkandan sadece kent için hizmet beklediklerini vurguladı.

31 Mart yerel seçimleri için tüm Türkiye’de olduğu gibi geçen yılki yıkıcı depremin en çok etkilediği kent olan Hatay’da da halk sandık başına gitti. Bir önceki genel seçime göre katılımın düşük olduğu seçimde Hatay Büyükşehir Belediyesi, resmi olmayan sonuçlara göre CHP’den Ak Parti’ye geçti.

Bugün sabah saatlerine kadar devam eden ve CHP’nin itirazları sonrası tartışmalara neden olan seçim sonrası sandıkların tamamı açıldı. Son anda değişen durumla birlikte Hatay’da sandığa giden seçmenlerin yüzde 44,48’inin AK Parti’nin adayı Mehmet Öntürk’ü; yüzde 43,98’inin ise CHP’nin adayı ve mevcut belediye başkan Lütfü Savaş’ı desteklediği sonucu çıktı.

Resmi olmayan sonuçlara göre ortaya çıkan bu kılpayı farkın ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, doğrudan Hatay Valisi’nin müdahil olduğu bir usulsüzlük, bir milli irade gaspı söz konusudur” diyerek çok sayıda milletvekillini görevlendirdiklerini söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi CHP adayı Lütfü Savaş da “Hatay halkının iradesini kimseye teslim etmeyeceğiz” dedi.

“Tek beklentimiz Hatay’a hizmet’’

VOA Türkçe, CHP’nin sonuca itiraza hazırlandığı ve 6 Şubat 2023 depremi sonrası üçüncü kez sandık başına giden Hatay’da halkın görüşlerini sordu.

Depremde yerle bir olan Hatay’da halk, siyasi partiden bağımsız olarak, bir an önce kenti ayağa kaldıracak bir yönetimin gerekli olduğunu vurguladı. VOA Türkçe’ye konuşan Hataylılar yeni başkandan hizmet beklediklerini ifade etti.

CHP’nin adayının seçimi kaybetmesinden dolayı üzgün olduğunu belirten Huriye Keser, “Bu sonuç bizim için bir hayal kırıklığı oldu ama ben istiyorum ki bu hezimetten birazcık ders çıkarsınlar. Yeni göreve gelenler de Hatay için hayırlı uğurlu olsun inşallah güzel işler yaparlar. Dileğimiz ve beklentimiz kentimizin bir an önce ayağa kalkması’’ dedi.

“Yeni başkan kim olursa olsun bir an önce bizi bu çileden kurtarsın”

Siyasetle pek ilgili olmadığını ancak gelen yeni yönetimden Hatay için hizmet beklediğini vurgulayan Ali Akın, “Gelenler kim olursa olsun bir an önce vatandaşı bu çileden kurtarsınlar’’ diye konuştu.

Depremin ardından geçen 1 yılı aşkın sürede Hatay’da herhangi bir gelişme olmadığını ifade eden Adem Şilfeler, yeni gelen belediye başkanının kısa sürede kenti yeniden ayağa kaldırmasını umuyor. Şilfeler, “Bugüne kadar biz tozun toprağın içerisinde yaşıyoruz burada. Bütün yollarımız çukurdan geçilmiyor, arabalarımız sanayiden çıkmıyor. Yeni yönetimden beklentilerimiz bunların giderilmesidir.” diyor.

AK Parti’nin adayını desteklediğini ifade eden Muhammet Ufuk Ergenekon ise, “İnşallah bundan sonra her şey güzel olur. Ben yeni başkanı tebrik ediyorum. Ne mutlu ki AK Parti kazandı. AK Parti’yi her zaman destekliyorum. Her zaman arkasındayım. Ölümüne AK Parti diyorum’’ diye konuştu.

VOA tarafından geçilen CHP’nin seçim sonucuna itiraz etmeye hazırlandığı Hatay’da halk ne diyor? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. CHP’nin seçim sonucuna itiraz etmeye hazırlandığı Hatay’da halk ne diyor? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan CHP’nin seçim sonucuna itiraz etmeye hazırlandığı Hatay’da halk ne diyor? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.